4 asm.
Gaminimas 25 min.
Kepimas 15-20 min.
Reikia:
4 ant nedidelių gražių pankolių
150 g šviesių džiovintų abrikosų
6–8 džiovintų figų
Aliejaus (kepti)
Žiupsnelio druskos
2 apelsinų
50 g sūdytų pistacijų
1. Pankolius supjaustykite nestoromis skiltelėmis, apkepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus. Išimkite.
2. Toje pačioje keptuvėje 3–4 min. apkepkite supjaustytus abrikosus ir figas. Išspauskite apelsinų sultis, supilkite jas į keptuvę su vaisiais ir trumpai vaisius patroškinkite.
3. Pankolius sudėkite į kepimo formą, pasūdykite, ant viršaus sukrėskite džiovintus vaisius su apelsinų sultimis ir šaukite į orkaitę 15–20 min. Pabaigoje suberkite pistacijas ir dar paskrudinkite 1–2 min. iš viršaus.