top of page

Pankoliai, kepti su figomis ir abrikosais


Pankoliai, kepti su figomis ir abrikosais, vmg receptas

4 asm.

Gaminimas 25 min.

Kepimas 15-20 min.


Reikia:

  • 4 ant nedidelių gražių pankolių

  • 150 g šviesių džiovintų abrikosų

  • 6–8 džiovintų figų

  • Aliejaus (kepti)

  • Žiupsnelio druskos

  • 2 apelsinų

  • 50 g sūdytų pistacijų

1. Pankolius supjaustykite nestoromis skiltelėmis, apkepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus. Išimkite.

2. Toje pačioje keptuvėje 3–4 min. apkepkite supjaustytus abrikosus ir figas. Išspauskite apelsinų sultis, supilkite jas į keptuvę su vaisiais ir trumpai vaisius patroškinkite.

3. Pankolius sudėkite į kepimo formą, pasūdykite, ant viršaus sukrėskite džiovintus vaisius su apelsinų sultimis ir šaukite į orkaitę 15–20 min. Pabaigoje suberkite pistacijas ir dar paskrudinkite 1–2 min. iš viršaus.

Naujausi įrašai

bottom of page