top of page

Panakota su rožių žele


panakota, rožių želė, gaivus desertas, lengvas desertas, Alfo Ivanausko receptai, vmgonline.lt
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.


4 asm.

Gaminimas 20 min.

Zzz 3 val.


Reikia:

  • Kavos sluoksniui:

  • 12 g želatinos

  • 400 ml plakamosios grietinėlės

  • 150 ml pieno

  • 30 ml espreso kavos, ruoštos JURA aparatu

  • 1 šaukšto rožių vandens

  • 50 g cukraus

Rožinio želės sluoksniui:

  • 6 g želatinos

  • 300 ml rožių limonado

  1. Želatiną pieno sluoksniui užpilkite 50 ml šalto virinto vandens ir palikite išbrinkti 10 min.

  2. Užvirinkite grietinėlę su pienu bei cukrumi ir kaitinkite nustatę labai mažą kaitrą 5 min. Išbrinkintą želatiną sudėkite į karštą grietinėlės bei pieno mišinį ir gerai išmaišykite.

  3. Supilkite espreso kavą, išmaišykite ir supilkite rožių vandenį.

  4. Supilstykite mišinį į taures ir palikite stingti. Jūs galite taures pastatyti lygiai arba kiek įmanoma paguldyti keksiukų formelėse arba kiaušinių dėkluose – tada taurės bus pripildytos įstrižai. Stingdykite.

  5. Rožiniam želės sluoksniui išbrinkinkite želatiną 100 ml rožių limonado ir pakaitinkite, kol ištirps. Sumaišykite su likusius limonadu. Ataušinkite!

  6. Šaltą rožių želės tirpalą supilkite ant panakotos sluoksnio. Sustingdykite.


Kad išgautumėte matomą nuotraukoje efektą, paimkite maistinę plėvelę, ja kruopščiai apvyniokite stiklinę iki pusės, palikdami tik ertmę supilti panakotos sluoksniui. Paguldykite stiklinę taip, kad ji gulėtų stabiliai, ir pro ertmę įpilkite tirpalą. Sustingdykite. Nuimkite plėvelę ir rožinį želės tirpalą pilkite jau įprastai.


Skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page