Reikia:
1 svogūno
šlakelio alyvuogių aliejaus
40 g sviesto
kelių skiltelių česnako
1 raudonos saldžiosios paprikos
250 g triušienos
1 šaukštelio maltos saldžiosios paprikos
100 ml baltojo vyno
200 g perlinių kruopų (mirkytų karštame vandenyje kelias valandas arba pernakt)
50 g ankštinių žirnelių
50 g žaliųjų žirnelių
50 g špinatų
druskos, juodųjų pipirų
Keptuvėje su alyvuogių aliejumi pakepkite nedideliais gabalėliais pjaustytą triušieną.Susmulkinkite svogūną ir česnakus, papriką supjaustykite kubeliais.Triušienai apskrudus sudėkite pjaustytas daržoves ir maišydami kepkite apie 5 min.Įmaišykite sviestą, pagardinkite druska, pipirais ir malta saldžiąja paprika.Sudėkite perlines kruopas ir supilkite vyną.Leiskite vynui nugaruoti (kelias minutes) ir supilkite sultinį.Sudėkite likusias daržoves ir krevetes.
Ant nedidelės kaitros kaitinkite dar apie 7–10 min. Jeigu reikia, įpilkite sultinio.