Reikia:
80 g salotų lapų
Kuokštelio kalendrų arba baziliko lapelių
1 KIETAVIŠKIŲ ilgavaisio agurko
1 prinokusio mango
1 rutuliuko mocarelos „di bufala“
350 g vištienos filė
Žiupsnelio SANTA MARIA akmens druskos
Žiupsnelio SANTA MARIA juodųjų pipirų „Telicherry“
5–6 česnako skiltelių
120 ml alyvuogių aliejaus
1 citrinos žievelės
2–3 šaukštų baltojo vyno acto
Kuokštelio mėtų
Kedrinių pinijų (užbarstyti)
1. Į salotų patiekimo indą dėkite mėgstamų salotų lapų, pasmulkintų kalendrų lapelių (juos galite pakeisti bazilikais).
2. Supjaustykite pailgomis skiltelėmis KIETAVIŠKIŲ ilgavaisį agurką, supjaustykite mangą ir paplėšykite mocarelos rutuliuką. Viską sudėliokite tarp salotų lapų.
3. Supjaustykite vištieną nedideliais gabaliukais, užberkite SANTA MARIA akmens druskos, SANTA MARIA juodųjų pipirų „Telicherry“, stambiai pjaustytų česnako skiltelių ir pašlakstykite alyvuogių aliejumi (1–2 šaukštai). Viską lengvai permaigykite ir kepkite keptuvėje, kol vištiena pabals iš visų pusių. Tada užtarkuokite citrinos žievelės ir permaišykite. Įpilkite į keptuvę su vištiena 2–3 šaukštus baltojo vyno acto ir sudėkite smulkintą kuokštelį mėtų, supilkite likusį aliejų. Viską permaišykite, kad susijungtų, ir nukaiskite.
4. Vištieną su visu keptuvės turiniu užpilkite ant salotų ir užbarstykite riešutais.
ALFO PATARIMAI:
· Mango likučius galite panaudoti įvairiems gėrimams.
· Salotų lapus užmerkite lediniame vandenyje kelioms 10 min., o po to gerai nusausinkite.
· Geriausia naudoti mocarelą „di bufala“, bet jei tokios nėra, rinkitės įprastą, bet labai šviežią.
· Vietoje kedrinių pinijų galite naudoti migdolus, pistacijas.
· Visada galite salotas papildomai pasūdyti, įberti pipirų arba pagardinti ypač tyru alyvuogių aliejumi.
Skanaus!