Baklažanai tinka ne tik apkepams, troškiniams gaminti, juos galima ne tik įdaryti mėsos ar sūrio įdarais: ši daržovė labai tinka klampiai, sočiai sriubai virti. Alfas siūlo išbandyti stambesniais gabalėliais pjaustyto baklažano sriubos su mėsa receptą. Puikus patiekalas daržovingai ir sočiai vakarienei. Sriuba ypatinga tuo, kad baigiama ruošti orkaitėje.
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
4–6 asm.
Baklažanų apkepui-sriubai pagaminti reikia:
1 vidutinio baklažano
9 šaukštų OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejaus (kepimui)
340 g LAPINO PUOTA ančiukų kulšelių mėsos
Žiupsnelio KOTANYI maltos kalendros
Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų
Žiupsnelio KOTANYI druskos
800 g pomidorų savo sultyse
2 kubelių NATUR COMPAGNIE ekologiško jautienos sultinio
500 ml TICHĖ natūralaus mineralinio vandens (negazuoto)
2 KOTANYI laurų lapų
6 šaukštų SUSLAVIČIAUS kečupo „Klasikinis“
1 vidutinio poro
6–8 česnako skiltelių
AGOTOS duonos su daigintais rugiais (patiekti)
1. Baklažaną supjaustykite didesniais gabalėliais.
2. Į ZYLE keptuvę pilkite OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejaus, įkaitinkite ir suberkite
baklažano gabaliukus. Apkepkite.
3. LAPINO PUOTA ančiukų kulšelių mėsą sumalkite, įberkite KOTANYI maltos kalendros,
druskos ir pipirų. Išmaišykite ir formuokite kukuliukus.
4. Į kepimo indą supilkite pomidorus, apkeptus baklažanus.
5. Kukulaičius apkepkite keptuvėje.
6. Į dubenį pilkite TICHĖ natūralų mineralinį vandenį, dėkite NATUR COMPAGNIE ekologiško
jautienos sultinio kubelius, KOTANYI laurų lapus, SUSLAVIČIAUS kečupą „Klasikinis“ ir viską
išmaišykite.
7. Į kepimo indą su pomidorais sudėkite apkeptus kukulius.
8. Keptuvėje apkepkite pusžiedžiais pjaustytą porą, prieš baigiant kepti suberkite stambiau
pjaustytus česnakus, berkite juodųjų pipirų. Supilkite paruoštą padažą ir jį užvirinkite.
9. Į kepimo indą su visais ingredientais supilkite paruoštą padažą ir viską išmaišykite. Dėkite kepti į orkaitę 195 °C temp. su karšto oro funkcija apie 15 min.
10. Patiekite troškinį su AGOTOS duona su daigintais rugiais.
PATARIMAI:
1. Galite šią sriubą patiekti su ryžiais, grikiais arba bulvių koše.
2. Sutrynus troškinį šakute galite patiekti su spagečiais ar taljateliais.
3. Porą galite pakeisti svogūnu, tik smulkiau supjaustykite.
4. Troškinį galite paskaninti rozmarinais ar čiobreliais.
5. Jei palaikysite troškinį išvirus dar 20 min. orkaitėje, išjungus kaitrą, jis įgaus dar daugiau
sodresnio ir išraiškingesnio pomidorų ir baklažanų skonio.
Skanaus.