top of page

Orkaitėje keptos bulvės su cukinijomis, šparaginėmis pupelėmis ir česnaku (receptas)

Česnakų dienos proga (balandžio 19 d) prisiminkime nepamainomą natūralų skonio stipriklį ir kvapiklį, be kurio ir vištiena, ir salotos, ir bulvės būtų kitokios.

Rekomenduojame pasigaminti deginto česnako, išsikepti vištienos su daug daug česnakų ir dalijamės lengvu pietų arba vakarienės patiekalo receptu – orkaitėje keptos bulvės su cukinijomis ir česnakais!


orkaitėje keptos bulvės su cukinijomis, šparaginėmis pupelėmis ir česnaku, VMG receptai
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.


4 asm.

Gaminimas 15 min.

Kepimas 30–40 min.

Orkaitės t-ra 170 °C


Orkaitėje keptoms bulvėms reikia:

  • 4 vid. dydžio bulvių

  • 2 nedidelių cukinijų

  • 1 galvutės česnako

  • 1 šaukšto aliejaus

  • 2 šaukštų terijakio padažo

  • Žiupsnelio druskos

  • 200 g šparaginių pupelių

  • Kelių šakelių petražolių

  1. Bulves nuplaukite ir supjaustykite puselėmis. Cukinijas ir česnaką perpjaukite pusiau. Viską pašlakstykite aliejumi, supilkite terijakio padažą, įberkite druskos, išmaišykite ir dėkite į kepimo indą. Kepkite apie 20 min.

  2. Šparagines pupeles apvirkite, nusunkite ir įpusėjus kepimui suberkite ant kepančių daržovių. Kepkite dar tiek laiko, kol suminkštės bulvės.

  3. Patiekite pabarstę petražolėmis.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page