Sveikesnių miltų sveikiau, nes orkaitėje, iškepti blyneliai su kriaušių gabaliukais, pagardinti šokoladine avinžirnių užtepėle. Geriausias, nors ne greičiausias, pusryčių receptas ever.
4 asm.
Gaminimas 15 min
Kepimas orkaitėje 15 min
Sklindžiams pagaminti reikia:
250 ml natūralaus jogurto
2 kiaušinių
Žiupsnelio druskos
1 šaukštelio kepimo miltelių
160 g speltų miltų
1 kriaušės
1. Į didelį dubenį supilkite jogurtą, įmuškite kiaušinius, pasūdykite ir viską sumaišykite.
2. Suberkite su kepimo milteliais persijotus miltus. Išmaišykite. Tešla turi būti gana tiršta.
3. Nuvalykite bei kubeliais supjaustykite kriaušę ir įmaišykite į tešlą.
4. Dėkite tešlą šaukštu į kepimo popieriumi išklotą skardą ir šaukite į orkaitę maždaug 15 min. 5. Prie sklindžių galite patiekti šokoladinę avinžirnių užtepėlę.
Avinžirinių užtepėlei pagaminti reikia:
150 ml virtų arba konservuotų avinžirnių
80 g juodojo šokolado
100 g skrudintų lazdynų riešutų
1. Ištirpinkite šokoladą vandens vonelėje.
2. Avinžirnius ir riešutus sutrinkite kartu trintuvu. Jei masė išeis labai tiršta, įpilkite apie pusę stiklinės vandens. Galiausiai supilkite ištirpintą šokoladą.
Skanaus!