top of page

Orkaitėje kepti, kietuoju sūriu ir česnakais gardinti briuseliniai kopūstai (Receptas)

Norisi greito ir šilto? Paprasto, bet ir ypatingo. Nustebinkite save ir namiškius kiek netikėta gera idėja: orkaitėje keptais, kietuoju sūriu ir česnakais gardintais briuseliniais kopūstais.


Briuselio kopūstai su sūriu_Alfo receptas_greita vakarienė
VMG nuotr.


4 asm.

Gaminimas 10 min.

Kepimas orkaitėje 25 min.

Orkaitės t-ra 200 °C


Orkaitėje keptiems sūriu ir česnakais gardintiems briuseliniams kopūstams paruošti reikia:

  • 600 g briuselinių kopūstų

  • 150 g mažų svogūnėlių

  • 6–7 skiltelių česnako

  • 50 g kietojo sūrio

  • Žiupsnelio druskos

  • Aliejaus (kepti)

  1. Kopūstėlius perpjaukite pusiau.

  2. Kepimo formą patepkite aliejumi. Į ją suberkite kopūstus, svogūnus ir česnaką, pašlakstykite aliejumi, pabarstykite druska. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 20 min.

  3. Kai kopūstai pakeis spalvą į ryškiai žalią, apibarstykite sūriu ir dar truputį pakepkite.

  4. Svarbu neperkepti kopūstų, nes perkepę arba pervirę jie labai apkarsta.


Skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page