Moliūge galima ne tik raugti kopūstus, bet ir kepti įmantriausius patiekalus. Moliūge keptos vištienos su džiovintais vaisiais ir cinamonu receptas atskleis naujas šios daržovės galimybes, o patiekalas papuoš stalą ir tikrai maloniai nustebins.
Pagaminsite greitai, bet kepti reikės ilgokai, tad jeigu norite paslėpti valgomą lobį moliūgę, susiplanuokite laiką.
6-8 asm
Gaminimas 30 min
Kepimas 2 val.
Įdarytam moliūgui paruošti reikia:
3–4 kg moliūgas
12–14 vištos kumpelių
1 svogūnas
200 g džiovintų slyvų
200 g džiovintu abrikosų
100 ml baltojo vyno
50 g sviesto
1 šaukštas druskos moliūgo vidui ištrinti
1 šaukštas medaus arba DANSUKKER auksaspalvio sirupo
1 citrinos sultys
2–3 lazdelės cinamono
1 šaukštelis maltų saldžiųjų paprikų
1⁄2 šaukštelio aitriųjų maltų paprikų
Druskos
1. Nupjaukite moliūgo viršūnę, išimkite vidų, palikdami maždaug 2–2,5 cm storio sieneles. Sieneles labai gerai ištrinkite druska, sirupu arba medumi ir dalimi sviesto. Svogūną supjaustykite. Vištieną apibarstykite druska, paprikomis. Keptuvėje ištirpinkite likusį sviestą ir jame pakepkite svogūnus, po to sudėkite vištieną, cinamono lazdeles, dar šiek tiek pakepkite.
2. Džiovintus vaisius nuplikykite verdančiu vandeniu, palaikykite 3–5 min., nukoškite, sumaišykite su vištiena ir dar patroškinkite, pabaigoje įpilkite citrinos sulčių.
3. Vištieną su vaisiais sudėkite į moliūgą, įpilkite 100 ml vyno, uždenkite moliūgo dangčiu.
4. Moliūgą įvyniokite į kepimo popierių ir šaukite į orkaitę. Po 1,5 val. atsargiai mediniu iešmeliu pabadykite ir pažiūrėkite, ar moliūgas jau suminkštėjo. Minkštą moliūgą traukite iš orkaitės.
Skanaus!