Orkaitėje kepti baklažanai su žolelių padažu ir feta
- 2020-02-14
- 1 min. skaitymo

4 asm.
Gaminimas 20 min.
Kepimas 30 min.
Orkaitės t-ra 190 °C
Reikia:
2 vid. dydžio baklažanų
200 g fetos
50 ml ypač tyro alyvuogių aliejaus
1 ryšelio petražolių
1 ryšelio kalendrų
Žiupsnelio druskos
2 skiltelių česnako
1 citrinos
1 mažos aitriosios paprikos
1 šaukštelio medaus (arba pagal skonį)
1. Smulkintuvu susmulkinkite petražoles, kalendras, česnaką, papriką. Pagardinkite citrinos sultimis, medumi ir druska. Supilkite dalį alyvuogių aliejaus
2. Baklažanus perpjaukite pusiau, kiekvienoje puselėje padarykite įpjovas. Pašlakstykite likusiu ypač aliejumi. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 30 min., kol baklažanai suminkštės. Dar karštus baklažanus iš viršaus patepkite žolelių padažu. Užtrupinkite fetos ir patiekite.