Visi mėgsta šiltą, traškų, skrudintos duonos sumuštinį su sultingu įdaru Šis sumuštinis tiks ir į darbą, ir pusryčiams ar greitai vakarienei, ir svečiui pavaišinti, o įdaras gali būti ir su rūkyta žuvimi, ir su vištiena, ir su tunu: rinkitės, kas jums patinka. Variantų daug, ieškokite ir atraskite savąjį!
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
2 asm.
Originaliam sūrio sumuštiniui pagaminti reikia:
2 šaukštų DAUMANTŲ majonezo „Karališkas“
1 šaukšto kaparėlių
2–3 marinuotų agurkėlių
2 šaukštų konservuotų kukurūzų
150 g mėgstamos karštai ar šaltai rūkytos žuvies
Žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės
4 riekelių TOSTE skrudinimo duonos „Ruginė“
4 gabalėlių DOBILAS ekologiško sūrio
Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų
1. Į dubenį dėkite DAUMANTŲ majonezo „Karališkas“, suberkite kaparėlius, pjaustytus
agurkėlius, konservuotus kukurūzus, rankomis smulkintą žuvį, paskaninkite KOTANYI juodaisiais pipirais. Viską išmaišykite. Įtarkuokite citrinos žievelės.
2. Ant sausos keptuvės paskrudinkite TOSTE skrudinimo duonos „Ruginė“ riekeles iš vienos pusės, apverskite, dėkite sūrio gabalėlį, tada kartu su sūriu apverskite ir trumpai apkepę išimkite iš keptuvės.
3. Ant vienos riekelės tepkite paruoštą įdarą ir uždenkite antra riekele. Galite ragauti!
PATARIMAI:
1. Vietoj rūkytos žuvies (skumbrės, lydekos ar ešerio) galite naudoti rūkytą vištieną ar konservuotą tuną.
2. Papildomai galite paskaninti šviežiomis kalendromis ar bazilikais.
3. Jei nemėgstate kaparėlių, vietoj jų galite įspausti šiek tiek citrinos sulčių.
Skanaus.