Neturite rūkyklos nei grilio, bet mėgstate švelniai parūkytų kiaušinių skonį? Alfas dalinasi receptu, kaip tai padaryti.
Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia
Įdarytiems rūkytiems kiaušiniams pagaminti reikia:
800 ml vandens
2 šaukštų juodos arbatos arbatžolių
4 šaukštų baltojo vyno acto
Žiupsnelio parūkytos paprikos
2 šaukštų DANSUKKER ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“
4 virtų kiaušinių
100 g rūkytos skumbrės
Marinuotos paprikos (pagal skonį)
¼ svogūno
2 šaukštų DAUMANTŲ paprikinio majonezo „Gurmaniškas“
Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų
Keleto laiškinių česnakų
1. Puode užvirkite vandenį, dėkite arbatą, pilkite actą, berkite parūkytos paprikos, cukraus ir viską išmaišykite.
2. Dėkite kiaušinius ir virkite apie 12 min.
3. Kiaušinius perpjaukite per pusę, išimkite trynius. Trynius dėkite į puodą kartu su smulkinta skumbre, pjaustyta paprika ir svogūnu. Viską sutrinkite šaukštu ir išmaišykite.
4. Dėkite majonezą, įberkite pipirų, išmaišykite.
5. Į kiaušinių baltymus dėkite paruoštą įdarą. Papuoškite smulkintais laiškiniais česnakais.
ALFO PATARIMAI:
· Jei nemėgstate marinuotos paprikos, galite jos nedėti.
· Jei dar lieka įdaro, jį galite ragauti tepdami ant TOSTE DELI „Brioche“ duonos ir naudoti jį kaip užtepėlę.
Skanaus!