Omletas su rikota ir šparagais
- 2020-02-18
- 1 min. skaitymo

2 asm.
Gaminimas 10 min.
Kepimas 15-20 min.
Orkaitės t-ra 180 °C
Reikia:
4 kiaušinių
125 g rikotos
125 g grietinės
1 šaukšto sviesto (formai ištepti)
8 šviežių šparagų
4 gabalėlių vytinto kumpio
150 g fermentinio sūrio
1 šaukštelio saldžiosios paprikos
druskos, pipirų
1. Šparagus 2 min. apvirkite pasūdytame vandenyje. Atvėsinkite.
2. Kumpio gabalėlius perpjaukite pusiau ir apvyniokite kiekvieną šparagą.
3. Kiaušinius suplakite su rikota, grietine, druska ir pipirais. Plakinį supilkite į kepimo formą, užberkite smulkiai tarkuotą fermentinį sūrį.
4. Ant viršaus išdėliokite į kumpį įsuktus šparagus.
5. Omletą kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 min.