top of page

Obuolys, įdarytas šonine ir riešutais


šonine ir riešutais įdarytas obuolys, receptai, keptas obuolys, Alfas Ivanauskas
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.


4 asm.

Gaminimas 15 min.

Kepimas 30 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

  • 4 obuoliai (geriausiai tinka antaniniai arba „Granny Smith“)

  • 50 g smulkintų graikinių riešutų

  • 80 g tarkuoto kietojo sūrio

  • 100 g rūkytos šoninės

  • 80 g maltų džiūvėsėlių

  • 1 šaukštas Provanso žolelių

  • Šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  • Druskos


  1. Nupjaukite obuolių viršūnėles, išskobkite vidų palikdami kiek įmanoma plonesnes sieneles.

  2. Smulkiai supjaustykite šoninę, taip pat – išskobtą obuolių minkštimą. Sumaišykite su sūriu, smulkintais graikiniais riešutais, džiūvėsėliais, Provanso žolelėmis, druska ir pipirais.

  3. Gauta mase įdarykite obuolius ir šaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę.

  4. Kepkite apie 25–30 min. priklausomai nuo norimo obuolių iškepimo laipsnio.



Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page