4 asm.
Gaminimas 15 min.
Kepimas 30 min.
Orkaitės t-ra 180 °C
Reikia:
4 obuoliai (geriausiai tinka antaniniai arba „Granny Smith“)
50 g smulkintų graikinių riešutų
80 g tarkuoto kietojo sūrio
100 g rūkytos šoninės
80 g maltų džiūvėsėlių
1 šaukštas Provanso žolelių
Šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Druskos
Nupjaukite obuolių viršūnėles, išskobkite vidų palikdami kiek įmanoma plonesnes sieneles.
Smulkiai supjaustykite šoninę, taip pat – išskobtą obuolių minkštimą. Sumaišykite su sūriu, smulkintais graikiniais riešutais, džiūvėsėliais, Provanso žolelėmis, druska ir pipirais.
Gauta mase įdarykite obuolius ir šaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę.
Kepkite apie 25–30 min. priklausomai nuo norimo obuolių iškepimo laipsnio.
Skanaus!