Dar vienas sodrus, drėgnas, gražus ir lengvai pagaminamas obuolių pyrago receptas.
Obuolių pyragui pagaminti reikia:
3 kiaušiniai
150 g cukraus
100 ml aliejaus
160 g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
2–3 šaukštai citrinos sulčių
1 šaukštas tarkuotos citrinos žievelės
6–7 obuoliai
200–250 g aviečių
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Išklokite kepimo popieriumi 22 cm skersmens formą.
2. Kiaušinius išplakite su cukrumi iki vientisos šviesiai gelsvos masės, plakdami plona srovele pilkite aliejų. Įberkite persijotus su kepimo milteliais miltus, gerai išmaišykite.
3. Obuolius supjaustykite plonomis riekelėmis, sumaišykite su citrinos sultimis.
4. Dalį obuolių sumaišykite su tešla, taip pat suberkite avietes. Sukrėskite tešlą į formą. Viršuje dėliokite raštus iš obuolių skiltelių.
5. Kepkite apie 40 min. Ar pyragas iškepęs, patikrinkite mediniu iešmeliu.
Skanaus!