Greitai paruošiama ir labai gardi prie kavos ar arbatos. Pradžiugins kiekvieną.
2–4 asm.
Gaminimo laikas: 1 val.
Obuolių tartaletei pagaminti reikia:
3–4 vidutinių obuolių
2 kiaušinių
1 šaukštelio vanilinio cukraus
80 g miltelinio cukraus
½ šaukštelio kardamono
200 g grietinėlės
Žiupsnelio druskos
1 šaukšto miltų kepimo popieriui apibarstyti
1 pakelio bemielės sluoksniuotos tešlos
3 šaukštų abrikosų džemo
1 šaukštelio rudojo cukraus
1. Obuoliams išpjaukite sėklalizdžius, supjaustykite griežinėliais.
2. Kiaušinius išplakite, sudėkite vanilinį cukrų, miltelinį cukrų, kardamoną, supilkite grietinėlę pasūdykite ir išmaišykite iki vientisos masės.
3. Ant kepimo popieriaus, apibarstyto miltais, dėkite bemielę sluoksniuotą tešlą, abrikosų džemą, pjaustytus obuolius, apibarstykite ruduoju cukrumi ir supilkite grietinėlės padažą.
4. Kepkite įkaitintoje 180 °C karšto oro gruzdintuvėje apie 20 min. (orkaitėje 30 min.). Atvėsinkite.
Dar daugiau gardžių patiekalų receptų rasite naujame žurnale VERDU IR KEPU.
Naują numerį galite įsigyti visose MAXIMA, RIMI, IKI spaudos skyriuose ir NARVESEN spaudos kioskuose.