Šis obuolių pyragas su avietėmis yra įrodymas, kad genialumas slypi paprastume. Purus, drėgnas, saldžiarūgštis, nesudėtingas pagaminti.
Avietes galima dėti šviežias, bet tinka ir šaldytos.
3–4 asm.
Gaminimo laikas: 1 val. 10 min.
Obuolių pyragui su avietėmis pagaminti reikia:
3–4 vidutinių obuolių
1 apelsino sulčių
1 šaukšto tarkuotos apelsinų žievelės
3 kiaušinių
150 g cukraus
30 ml aliejaus
100 ml natūralaus jogurto
1 šaukštelio kepimo miltelių
180 g miltų
120 g šviežių arba šaldytų aviečių
1. Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite kubeliais. Ant jų supilkite apelsinų sultis ir sumaišykite su tarkuota apelsino žievele. Kol kas atidėkite.
2. Kiaušinius išplakite su cukrumi iki vientisos šviesiai gelsvos masės, plakdami plona srovele pilkite aliejų. Supilkite jogurtą ir išmaišykite. Suberkite persijotus kepimo milteliais ir miltus, gerai išmaišykite.
3. Išdėliokite obuolių gabaliukus formoje, ant jų suberkite avietes ir sudėkite tešlą. Lengvai pakratykite formą, kad tešla tolygiai pasiskleistų.
4. Kepkite įkaitintoje 180 °C karšto oro gruzdintuvėje apie 30 min. (orkaitėje 40 min.).
5. Ar pyragas iškepęs, patikrinkite mediniu iešmeliu. Pyragą 15 min. aušinkite formoje, po to išimkite ir aušinkite ant grotelių.
Dar daugiau gardžių patiekalų receptų rasite naujame žurnale VERDU IR KEPU.
Naują numerį galite įsigyti visose MAXIMA, RIMI, IKI spaudos skyriuose ir NARVESEN spaudos kioskuose.
Gardžių atradimų.