Nemėgstate parduotuvinių saldumynų? Pagal šį receptą pasigaminę saldainius, būsite tikri, ką įdėjote ir ką valgysite. Obuolių marmeladiniai saldainiai!
8–10 asm.
Gaminimas 0,5 val.
Zzz 12 val
Marmeladiniams saldainiams pagaminti reikia:
0,5 kg obuolių
300 ml obuolių sulčių
2 pakelių/660 g cukraus marmeladams
Cukraus saldainiams apvolioti
1. Įdėkite į šaldiklį šaukštą. Laikykite jį maždaug valandą.
2. Obuolius iškepkite arba orkaitėje, arba mikrobangų krosnelėje. Atvėsinkite ir pertrinkite per sietelį. Gautą masę sumaišykite su obuolių sultimis ir užvirinkite. Suberkite cukrų marmeladams ir virkite tol, kol masė taps vientisa ir tirštesnė – apie 15 min
3. Užlašinkite masės ant šalto šaukšto – jei masė sustingo, tuomet puodą nukaiskite. Jei nesustingo – dar truputį pavirkite ir patikrinkite tokiu pat būdu.
4. Išvirusią masę supilkite į silikoninę formelę arba ant kepimo popieriaus 1–1,5 cm sluoksniu. Palikite per naktį sustingti. Tuomet supjaustykite stačiakampiais ir apvoliokite cukruje.
Skanaus!