Kai norisi, kad namai kvepėtų jaukiai ir įkvepiančiai, virkite šį obuolių džemą, gardintą bananais, ananasais ir vanile. Skanu kabinti šaukštu, tepti ant šviežios bandelės ir naminės duonos riekės, tinka gardinti košes ar pertepti pyragus.
Receptas geriausiai meditacijai virtuvėje.
1 l obuolių džemo išvirti reikia:
300 g valytų obuolių
300 g luptų bananų
300 g valytų ananasų
1⁄2 vanilės ankšties
1 citrinos sulčių ir tarkuotos žievelės
50 ml vandens
500 g DAN SUKKER cukraus uogienėms
1. Nesmulkiais kubeliais supjaustykite obuolius, ananasą ir bananus.
2. Į puodą įpilkite vandens, suberkite smulkintus vaisius ir maišydami supilkite cukrų. Įdėkite išilgai pusiau perpjautą vanilės ankštį.
3. Virkite ant silpnos ugnies, retkarčiais pamaišydami apie 20–25 min. Baigdami virti
supilkite citrinos sultis ir suberkite tarkuotą žievelę.
4. Nukelkite nuo ugnies ir supilkite citrinos sultis ir suberkite tarkuotą žievelę.
4. Nukelkite nuo ugnies ir palikite pravėsti.
5. Supilkite į stiklainius, uždarykite. Laikykite vėsioje vietoje.
Skanaus!