top of page

Obuolių džemas su bananais, ananasais ir vanile (Receptas)

Kai norisi, kad namai kvepėtų jaukiai ir įkvepiančiai, virkite šį obuolių džemą, gardintą bananais, ananasais ir vanile. Skanu kabinti šaukštu, tepti ant šviežios bandelės ir naminės duonos riekės, tinka gardinti košes ar pertepti pyragus.

Receptas geriausiai meditacijai virtuvėje.


obuolienė, obuolių džemas, vmg receptas
VMG nuotr.

1 l obuolių džemo išvirti reikia:

  • 300 g valytų obuolių

  • 300 g luptų bananų

  • 300 g valytų ananasų

  • 1⁄2 vanilės ankšties

  • 1 citrinos sulčių ir tarkuotos žievelės

  • 50 ml vandens

  • 500 g DAN SUKKER cukraus uogienėms

1. Nesmulkiais kubeliais supjaustykite obuolius, ananasą ir bananus.

2. Į puodą įpilkite vandens, suberkite smulkintus vaisius ir maišydami supilkite cukrų. Įdėkite išilgai pusiau perpjautą vanilės ankštį.

3. Virkite ant silpnos ugnies, retkarčiais pamaišydami apie 20–25 min. Baigdami virti

supilkite citrinos sultis ir suberkite tarkuotą žievelę.

4. Nukelkite nuo ugnies ir supilkite citrinos sultis ir suberkite tarkuotą žievelę.

4. Nukelkite nuo ugnies ir palikite pravėsti.

5. Supilkite į stiklainius, uždarykite. Laikykite vėsioje vietoje.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page