Ne pyragas, bet tobulas desertas. Vaisiai, karamelė, lazdynų riešutai ir lengvas rozmarino pikantiškumas. Receptas, kuriame kiekvienas ras savo rojų.
4 asm.
Gaminimo laikas: 40 min.
Desertui su kriaušėmis ir obuoliais pagaminti reikia:
1–2 vidutinių kriaušių
1–2 vidutinių obuolių
40 g sviesto
50 g rudojo cukraus
50 ml romo
1 šlakelio cukraus sirupo
50 g lazdynų riešutų
Keleto šviežių rozmarinų šakelių (papuošti)
1. Kriaušes ir obuolius perpjaukite pusiau, išpjaukite sėklalizdžius.
2. Kepimo formą gausiai patepkite minkštu sviestu ir apibarstykite ruduoju cukrumi. Pašlakstykite romu. Sudėkite vaisių puseles į formą, supilkite cukraus sirupą, suberkite riešutus ir dėkite į orkaitę.
3. Kepkite įkaitintoje 180 °C karšto oro gruzdintuvėje apie 15 min. (orkaitėje 20 min.).
4. Prieš baigiant kepti, sudėkite rozmarinų šakeles.
Dar daugiau gardžių patiekalų receptų rasite naujame žurnale VERDU IR KEPU.
Naują numerį galite įsigyti visose MAXIMA, RIMI, IKI spaudos skyriuose ir NARVESEN spaudos kioskuose.
Skanaus!