Obuolių uogienė daugelio vadinama tiesiog obuoliene tampa aksominės tekstūros ir švelnaus egzotiško skonio pagardinus ją bananais ir ananasais. Dėmesio vertas receptas.
1 l
Gaminimas 30 min.
Obuolių uogienei su bananais ir ananasais pagaminti reikia:
300 g valytų ananasų
½ vanilės ankšties
1 citrinos sulčių ir tarkuotos žievelės
50 ml vandens
500 g cukraus uogienėms
300 g luptų bananų
300 g valytų obuolių
1. Nesmulkiais kubeliais supjaustykite obuolius, ananasą ir bananus.
2. Į puodą įpilkite vandens, suberkite smulkintus vaisius ir maišydami supilkite cukrų. Įdėkite išilgai pusiau perpjautą vanilės ankštį.
3. Virkite ant silpnos ugnies, retkarčiais pamaišydami apie 20–25 min. Baigdami virti supilkite citrinos sultis ir suberkite tarkuotą žievelę.
4. Nukelkite nuo ugnies ir palikite pravėsti.
5. Supilkite į stiklainius, uždarykite. Laikykite vėsioje vietoje.
Gardžių atradimų.