#Alfasvienasnamuose laidą ir video receptus rasite ČIA
2 porcijoms
Makaronams su kopūstais pagaminti reikia:
300 g kopūsto
1 svogūno
2 česnako skiltelių
1,5 l sultinio
Aliejaus kepimui
1 šaukšto DANSUKKER cukraus
Pusės stiklinės balto sauso nealkoholinio vyno
Šaukštelio kmynų
2–3 šaukštų obuolių acto
200 g makaronų „Tagliatelle“ tipo
SANTA MARIA juodųjų pipirų „Tellicherry“
Riekelės baltos duonos
Petražolių
1. Supjaustykite svogūną vidutinio dydžio gabaliukais. Susmulkinkite kopūstą, jį sumaigykite rankomis, kad kopūstas išskirtų sultis ir greičiau iškeptų. Supjaustykite česnaką (galite spausti spaudyklėje).
2. Į puodą įpilkite aliejaus, sudėkite svogūnus. Įberkite šaukštą DANSUKKER cukraus ir viską maišykite, taip svogūnai karamelizuosis.
3. Kai svogūnai pagels, sudėkite kopūstus. Ugnis turėtų būti gana didelė, nes kopūstus reiktų apkepti, o ne troškinti.
4. Kai kopūstas įgaus gelsvą spalvą, sudėkite dalį česnako ir vėl maišykite, pakepinkite. Įpilkite pusę stiklinės balto vyno, įberkite kmynų ir troškinkite.
5. Įpilkite obuolių acto, įberkite SANTA MARIA juodųjų pipirų „Tellicherry“ ir įpilkite tris samčius sultinio. Viską išmaišykite ir troškinkite, kol kopūstai bus minkšti.
6. Sudėkite makaronus į sultinį ir virkite tiek minučių, kiek parašyta ant pakuotės.
7. Susmulkintą duoną dėkite į keptuvę ir apkepkite. Aliejaus pilti nereikia.
8. Į kopūstus įberkite smulkintų petražolių. Jei labai greitai išgaravo skystis, galite vėl įpilti sultinio.
9. Į duonos trupinius įberkite česnako, sumaišykite ir kepinkite dar kelias minutes sausoje keptuvėje.
10. Į kopūstus sudėkite nupiltus makaronus. Viską išmaišykite. Makaronus su kopūstais dėkite į lėkštę, apibarstykite duonos trupiniais. Puoškite petražolių lapeliais.
ALFO PATARIMAI:
· Apkepinti kopūstą galite inde, kuriame jums patogiau. Galite naudoti ir puodą, ir keptuvę.
· Sultinį galite pasiruošti iš kubelių arba gamintis patys (naminio sultinio kubelių receptą rasite ČIA, o kaip išvirti tobulą šviežią sultinį – ČIA)
· Baltą vyną galite keisti: nealkoholiniu vynu, sidru, sultiniu, raudonu vynu (tačiau jis gali suteikti nelabai gražią spalvą).
· Taip pat į makaronus galite įdėti ir pakepintos šoninės ar vištienos, tačiau tai darykite paskutiniu momentu, kada į kopūstus dedate makaronus. Kitoje keptuvėje galite pakepinti šoninę ar vištieną ir pačioje pabaigoje paskaninti kopūstus.
Skanaus!