top of page

Elžbieta pataria: nepraeikite dilgėlių!



Elžbietos Monkevič nuotr.


Dilgėles prieš naudojimą būtina apvirti. Tiesiog dėkite į verdantį vandenį ir tegul 3-4 minutes paverda. Tada reikia perkošti, šiek tiek nuspausti ir galima vartoti.

Dalijuosi receptu su asmeninėmis, nuogo maisto nuotraukomis. Taip sakant, be pagražinimo.

Paplotėliai su dilgėlėmis ir varške

Tešlai:

  • 250 g miltų

  • ½ pakelio sausų mielių

  • 100 g šilto vandens

  • 25 ml aliejaus

  • 1 šaukštelio druskos

  • 1 šaukštelio cukraus

  • Įdarui:

  • 100 g varškės

  • 1 šaukšto grietinės

  • 1 l dilgelių

  • 20-30 g petražolių

  • 20-30 g krapų

  • 20-30 g kalendrų

  • 2-3 skiltelių česnako

  • Druskos

  • 30-40 g sviesto patepti

Elžbietos Monkevič nuotr.


Sumaišykite visus produktus tešlai, užminkykite glotnią tešlą ir palikite 40-45 min kilti, kol tešlos tūris padvigubės.

Įdarui sumaišykite varškę su grietine, apvirkite dilgeles, stipriai nuspauskite ir susmulkinkite. Supjaustykite smulkiai visus žalumynus, česnakus. Sumaišykite ir dilgeles ir žalumynus su varške, pasūdykite.

Elžbietos Monkevič nuotr.


Tešlą padalinkite į 3-4 dalis, iškočiokite į paplotėlius, dėkite į vidurį kamuoliuką įdaro ir užspauskite tešlą virš įdaro. Pakočiokite paplotėlį su įdaru pirmiausia švelniai, po to galima ir stipriau.

Dėkite paplotėlius į įkaitintą iki 220 °C orkaitę ir kepkite 12-15 min.

Elžbietos Monkevič nuotr.


Dar karštus patepkite sviestu ir dėkite vieną ant kito.

Naujausi įrašai

bottom of page