Minkštutes šviežias bandeles mėgsta visi. Jų, ką tik iškeptų, kvapas hipnotizuoja, o gaminimas ramina. Pakvėpinkite namus nostalgišku mielinių bandučių su varške kvapu. Lengvas receptas, tobulas rezultatas. Šviežiau nei namuose nebūna!
8-10 asm
Orkaitės temperatūra: 175 laipsniai
Bandelėms pagaminti reikia:
Mielinės tešlos
Įdarui:
250 g varškės
2 kiaušinių
2 šaukštų vanilinio cukraus su natūralia vanile
1 šaukšto miltų
250 g tiršto džemo
Kiaušinio plakinio (patepti)
1. Įdarui skirtus produktus sumaišykite.
2. Bandeles formuokite kaip nurodyta schemose – ant apskritimo dėkite varškės įdaro ir suformuokite. Palikite bandeles kilti. Prieš kepdami patepkite kiaušinio plakiniu.
3. Taip pat galite po varškės įdaru dėti ir džemą arba vaisiaus gabaliuką.
Mielinės tešlos receptas:
200 ml vandens
150 ml pieno
40 g mielių
1 kg miltų
4 kiaušinių
140 g ištirpinto sviesto
150 g cukraus
Žiupsnelio druskos
1. Mieles, šiltą vandenį ir pieną, 2 šaukštus cukraus sumaišykite ir palikite 15–20 min., kad mielės suaktyvėtų. Po to sudėkite visus likusius produktus, skirtus tešlai, ir gerai išminkykite. . 2. Dėkite tešlą į šaldytuvą, geriausiai nakčiai. Bet galima ir kelioms valandoms.
Dar daugiau gardžių patiekalų receptų rasite naujame žurnale VERDU IR KEPU.
Naują numerį galite įsigyti visose MAXIMA, RIMI, IKI spaudos skyriuose ir NARVESEN spaudos kioskuose.
Skanaus!