Ar esate girdėje apie Kinijos regioną, kuriame alyvuogės yra pagrindinis ingredientas populiariuose vietiniuose patiekaluose? Ten alyvuogės naudojamos dar dažniau, ir ruošiamos dar įvairesniais būdais nei Viduržemio jūrą supančiose šalyse! Ne tik apie šį regioną, bet ir dar daugiau įdomių faktų apie Kinijos virtuvę sužinosite naujame „Netflix“ išleistame seriale „Flavorful Origins“.
Tai įdomi maisto dokumentika, kuri leis pažvelgti, kaip atrodo autentiška antros didžiausios Azijos valstybės maisto kultūra. Kol kas „Netflix“ galima išvysti pirmąjį sezoną. Jo serijose pasakojama apie Chaoshano kultūrinį-lingvistinį regioną, esantį Kinijos Guangdongo provincijos rytuose.
Visos istorijos ir vaizdai yra pliūpsnis netikėtos tikrovės, kuri nuneš kur kas toliau nei įprastinė vištiena saldžiarūgščiame padaže iš vietinio kinų restorano. Kiekvienoje serijoje bus galima išgirsti pasakojimus apie skirtingus ingredientus, patiekalus ir maisto ruošimo būdus, o kiekvienas jų yra unikalus Chaoshano regionui.
Štai pirmojoje serijoje apžvelgiama minėtųjų alyvuogių tradicija – nustebsite, kokių įvairių rūšių jų Kinijoje yra auginama. Antrajame epizode išgirsite daugiau apie specifinius mandarinus, vadinamus „Chaozhou“. Juos vietiniai naudoja tiek aštriuose, tiek saldžiuose patiekaluose. O kur dar turtinga Chaoshano austrių kultūra: čia austrės buvo ruošiamos jau senovėje, todėl kinų virtuvėje galima atrasti išties genialių būdų, kaip austres sūdyti, marinuoti ar konservuoti.
„Flavorful Origins“ bus tikras maistas akims – iš arti filmuojami patiekalai, jų ruošimas ir degustavimas sudomins ne vieną. Tačiau dar svarbiau, kad tai yra galimybė leistis į kulinarinę kelionę. Sužinoti apie virtuvę, kurios greičiausiai ne tik nesate matę gyvai ar ragavę jos patiekalų, bet netgi nesate apie tokią girdėję. „Netflix“ ir vėl siūlo galimybę atrasti kai ką naujo ir egzotiško.