8 asm.
Gaminimas 45 min.
Kepimas 45-55 min.
Orkaitės t-ra 165 °C
Reikia:
140 g sausainių
355 g cukraus + 20 g keptiems obuoliams
85 g lydyto sviesto + 40 g keptiems obuoliams
žiupsnelio druskos
750 g maskarponės sūrio
5 kiaušinių
120 ml grietinėlės
1 šaukštelio vanilinio cukraus
kelių obuolių
1. Paruoškite plutelės trupinius: maisto smulkintuvu sutrinkite sausainius su 55 g cukraus, lydytu sviestu ir žiupsneliu druskos. Formą išklokite kepimo popieriumi ir lengvai spausdami padenkite trupinių sluoksniu.
2. Išplakite maskarponės sūrį su 300 g likusio cukraus, po vieną įmuškite kiaušinius ir plakite, kol masė taps vientisa.
3. Prikaistuvyje pašildykite grietinėlę ir sumaišykite su vaniliniu cukrumi. Atvėsinkite ir įmaišykite į maskarponės masę.
4. Supilkite sūrio masę ant trupinių ir kepkite iki 165 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 45–55 minutes.
5. Tuo metu keptuvėje su sviestu ir cukrumi iškepkite skiltelėmis pjaustytus obuolius. Iškepusį pyragą išimkite iš orkaitės, gerai atvėsinkite ir atšaldykite šaldytuve.