NICOS SALOTOS SU MARINUOTOMIS BULVĖMIS, KONSERVUOTO TUNO PADAŽU IR LAŠIŠA (Receptas)
- eglerace
- 2024-03-09
- 2 min. skaitymo
Atnaujinta: 2024-03-10
Nicos salotos yra kilusios iš Prancūzijos miesto Nicos ir gaminamos laikantis geriausių Viduržemio jūros regiono virtuvės tradicijų. Salotos tradiciškai ruošiamos iš pomidorų, kietai virtų kiaušinių, alyvuogių, ančiuvių arba tuno ir gardinamos labai kokybišku alyvuogių aliejumi. Labai spalvingos, sveikos ir spalvotos. Paragaukite prancūziškos klasikos interpretacijos pagal Alfą.
ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!

Video receptą žiūrėkite Alfo IG profilyje čia.
2–3 asm.
Gaminimo laikas: apie 30 min.
Nicos salotoms pagaminti reikia:
300 g virtų jaunų bulvyčių
50 g ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto
200 g lašišos filė
Žiupsnelio KOTANYI aitriosios paprikos dribsnių su druska
100 g ypač gryno alyvuogių aliejaus
½ šaukšto trintų garstyčių
1 skardinės CALVO tuno alyvuogių aliejuje
2 šaukštų raudonojo vyno acto
2 šaukštų DANSUKKER auksaspalvio sirupo
2 šaukštų smulkintų krapų
1 šaukšto DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“
Žiupsnelio KOTANYI druskos ir pipirų mišinio
10 g špinatų lapelių
50 g apvirtų brokolių
½ mėlynojo svogūno
5–6 kornišonų
100 g ridikėlių
2 virtų kiaušinių
Keleto kaparėlių (papuošimui)

Virtas bulves perpjaukite pusiau. Keptuvėje išlydykite ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviestą ir dėkite bulves. Patroškinkite apie 2–3 min.
Šalia dėkite lašišos filė ir pagardinkite KOTANYI aitriosios paprikos dribsniais su druska. Uždenkite dangčiu ir kepkite 6–8 min., nustatę žemą temperatūrą.
Dubenyje sumaišykite ypač gryną alyvuogių aliejų, garstyčias, CALVO tuną alyvuogių aliejuje, šaukštą raudonojo vyno acto, DANSUKKER auksaspalvį sirupą ir smulkintus krapus. Gerai išmaišykite.
Bulvytes apibarstykite DANSUKKER cukrumi „Panevėžio Plius“, apšlakstykite likusiu actu ir pagardinkite KOTANYI druskos ir pipirų mišiniu.
Į lėkštę sudėkite tuno padažą, špinatų lapelius, marinuotas bulves ir apvirtus brokolius.
Mėlynąjį svogūną supjaustykite griežinėliais, kornišonus – nedideliais gabalėliais, ridikėlius perpjaukite pusiau.
Ant salotų dėkite pjaustytas daržoves, kiaušiniu ir šakute paplėšytą lašišą.
Papuoškite kaparėliais ir viską apibarstykite druskos ir pipirų mišiniu.
Gardžių atradimų.