Laidą #Alfasvienasnamuose galite pažiūrėti ČIA
Azijietiškai sriubai išvirti reikia:
1 l jautienos ar daržovių sultinio
1–2 cinamono lazdelių 1 citrinžolės
3–4 žvaigždinių anyžių
10 kalendros sėklų
Kelių gvazdikėlių
1 nedidelio kininio bastučio („Bok choy“)
6 vid. pievagrybių (rudųjų arba baltųjų)
1 morkos
4–5 skiltelių česnako
1 saliero stiebo
Lazdyno riešuto dydžio tarkuoto imbiero
220 g KITCHEN ME brandintos jautienos antrekoto didkepsnio be kaulo „Rib eye“
250 g LOCAL OCEAN krevečių
Pipirų
6 šaukš. SANTA MARIA sojų padažo „Thai Soya“
2 saujų svogūnų laiškų
Saujos špinatų
Saujos sojų daigų
1 žaliosios citrinos
Įvairių prieskoninių žolelių (kalendros, mėtos, baziliko)
Ryžių acto (arba kito acto)
Aliejaus kepimui
1. Į nukoštą ir išvirtą sultinį įdėkite cinamono lazdelę, perpjautą per pusę citrinžolę, žvaigždinius anyžius, kalendros sėklas ir kelis gvazdikėlius. Pavirkite dar 15–20 minučių.
2. Supjaustykite kininį bastutį, pievagrybius. Morką supjaustykite šiaudeliais.
3. Į sultinį sudėkite dalį smulkinto česnako, morkas, kininį bastutį, pievagrybius, saliero stiebus, įtarkuokite imbiero. Viską išmaišykite ir pavirkite apie 2 minutes.
4. Smulkiai supjaustykite KITCHEN ME brandintos jautienos antrekoto didkepsnį be kaulo.
5. KITCHEN ME smulkiai pjaustytą jautieną apkepkite su smulkintu česnaku ir pipirais. Prieš baigiant kepti įpilkite SANTA MARIA sojų padažo „Thai Soya“ ir pakepkite kelias sekundes. Įberkite svogūnų laiškų.
6. Išvalytas LOCAL OCEAN krevetes apkepinkite su smulkintu česnaku ir pipirais. Neperkepkite. Prieš baigiant kepti įpilkite SANTA MARIA sojų padažo „Thai Soya“ ir pakepkite kelias sekundes. Įberkite svogūnų laiškų.
7. Į sriubą dėkite špinatų lapus, palaukite minutę ir serviruokite sriubą. Sriubą pilkite į skirtingus dubenėlius. Į vieną indą dėkite KITCHEN ME jautieną, į kitą LOCAL OCEAN krevetes.
8. Dėkite sojų daigus, pusę žaliosios citrinos, pusę saujos svogūnų laiškų, saują prieskoninių žolelių (kalendra, mėta, bazilikas), įpilkite šiek tiek acto.
ALFO PATARIMAI:
· Sultinį galite pasigaminti patys arba naudoti sultinio kubelį.
· Svarbu daržovių nepervirti, nes visos jos turi būti traškios.
· Į sriubą galite įdėti makaronų ar ryžių.
· Sriuboje puikiai tinka kartu maišyti jautieną su krevetėmis.
· Išvirusią sriubą galite paskaninti SANTA MARIA aitriųjų paprikų padažu „Hot pepper sauce“.
Skanaus!