25 vnt.
Kepti 15 min.
Šaldyti 2 val.
Eklerus gaminkite pagal šį receptą.
Kremui pagaminti reikia:
400 ml pieno
5 trynių
2 šaukštų cukraus
1 kupino šaukšto
kukurūzų krakmolo
200 g juodojo šokolado
50 g sviesto 2 šaukštų vanilinio cukraus su natūralia vanile
Glajui:
200 g šokolado
120 g grietinėlės
40 g sviesto
30 ml espresso kavos
20 ml brendžio
1. Šokoladą susmulkinkite nedideliais gabalėliais.
2. Pieną užvirinkite.
3. Kitame puode išsukite trynius su cukrumi bei vaniliniu cukrumi su natūralia vanile ir krakmolu, nuolatos maišydami šluotele plona srovele pilkite karštą pieną, sumaišykite. 4. Kaitinkite nustatę mažą kaitrą nuolatos maišydami, kol masė sutirštės. Sudėkite susmulkintą šokoladą ir sviestą, gerai išmaišykite.
5. Uždenkite kremą maistine plėvele taip, kad susiliestų su kremo paviršiumi – tai apsaugos kremą nuo sausos plėvelės susidarymo.
6. Kremą aušinkite ne trumpiau nei 2 valandas. Galite jį pagaminti iš vakaro.
Pasigaminkite glajų:
1. Susmulkinkite šokoladą.
2. Grietinėlę užvirinkite, supilkite kavą, nustatykite mažiausią kaitrą ir suberkite šokoladą.
3. Maišykite, kol šokoladas ištirps, sudėkite sviestą, supilkite brendį ir dar kartą viską išmaišykite.
Skanaus!