Jeigu atsibodo mėsos kukuliai, kotletai ir kepsniai, bet sočiai pavalgyti vis tiek reikia, rekomenduojame išbandyti baklažanų maltinukų receptą.
2-3 asm.
Baklažanų maltinukams pagaminti reikia:
4 orkaitėje keptų baklažanų (po ~350 g)
2 kiaušinių
80 g tarkuoto kietojo sūrio
80 g panko džiūvėsėlių
1 šaukštelio druskos
1 nubraukto šaukštelio česnako granulių
Aitriosios paprikos (pagal skonį)
1 šaukštelio svogūnų granulių
Ryšelio kalendrų
100 g fetos
Baklažanų minkštimą sumaigykite šakute, įmuškite kiaušinius, suberkite likusius produktus išskyrus fetą, viską gerai sumaišykite.
Supjaustykite fetą kubeliais ir įmaišykite į baklažanų masę.
Šaukštu baklažanų masę dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą arba ant silikoninio kilimėlio. Pašlakstykite aliejumi.
Kepkite apie 30 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.
Patiekite karštus arba šaltus su mėgstamu padažu arba daržovėmis.
Skanaus!