top of page

Skanieji baklažanų maltinukai (Receptas)

Jeigu atsibodo mėsos kukuliai, kotletai ir kepsniai, bet sočiai pavalgyti vis tiek reikia, rekomenduojame išbandyti baklažanų maltinukų receptą.

Baklažanų maltinukai, vmg receptas
VMG nuotr.

2-3 asm.


Baklažanų maltinukams pagaminti reikia:

  • 4 orkaitėje keptų baklažanų (po ~350 g)

  • 2 kiaušinių

  • 80 g tarkuoto kietojo sūrio

  • 80 g panko džiūvėsėlių

  • 1 šaukštelio druskos

  • 1 nubraukto šaukštelio česnako granulių

  • Aitriosios paprikos (pagal skonį)

  • 1 šaukštelio svogūnų granulių

  • Ryšelio kalendrų

  • 100 g fetos

  1. Baklažanų minkštimą sumaigykite šakute, įmuškite kiaušinius, suberkite likusius produktus išskyrus fetą, viską gerai sumaišykite.

  2. Supjaustykite fetą kubeliais ir įmaišykite į baklažanų masę.

  3. Šaukštu baklažanų masę dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą arba ant silikoninio kilimėlio. Pašlakstykite aliejumi.

  4. Kepkite apie 30 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.

  5. Patiekite karštus arba šaltus su mėgstamu padažu arba daržovėmis.

Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page