top of page

Skanieji baklažanų maltinukai (Receptas)

  • 2021-10-01
  • 1 min. skaitymo

Jeigu atsibodo mėsos kukuliai, kotletai ir kepsniai, bet sočiai pavalgyti vis tiek reikia, rekomenduojame išbandyti baklažanų maltinukų receptą.

Baklažanų maltinukai, vmg receptas
VMG nuotr.

2-3 asm.


Baklažanų maltinukams pagaminti reikia:

  • 4 orkaitėje keptų baklažanų (po ~350 g)

  • 2 kiaušinių

  • 80 g tarkuoto kietojo sūrio

  • 80 g panko džiūvėsėlių

  • 1 šaukštelio druskos

  • 1 nubraukto šaukštelio česnako granulių

  • Aitriosios paprikos (pagal skonį)

  • 1 šaukštelio svogūnų granulių

  • Ryšelio kalendrų

  • 100 g fetos

  1. Baklažanų minkštimą sumaigykite šakute, įmuškite kiaušinius, suberkite likusius produktus išskyrus fetą, viską gerai sumaišykite.

  2. Supjaustykite fetą kubeliais ir įmaišykite į baklažanų masę.

  3. Šaukštu baklažanų masę dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą arba ant silikoninio kilimėlio. Pašlakstykite aliejumi.

  4. Kepkite apie 30 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.

  5. Patiekite karštus arba šaltus su mėgstamu padažu arba daržovėmis.

Skanaus!

bottom of page