Netikras zuikis ir dar be mėsos? Taip, ir dar drėgnas, sultingas, skalsus, maistingas ir labai gero skonio. Patiks ir vegetarams, ir visavalgiams. Ir kasdienai, ir svečiui pavaišinti.
2–3 asm.
Gaminimo laikas: apie 45–50 min.
Veganiškam netikram zuikiui pagaminti reikia:
10 g džiovintų abrikosų
10 g džiovintų spanguolių
10 g džiovintų slyvų
10 g valytų migdolų riešutų
10 g valytų lazdynų riešutų
½ nedidelio svogūno
1 skiltelės česnako
50 g ekologiškų tepiųjų riebalų „Vegan block“
Žiupsnelio maltų kalendrų
Žiupsnelio džiovintų raudonėlių
Žiupsnelio malto kumino
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
300 g sojų faršo
Riešutus ir džiovintus vaisius susmulkinkite.
Svogūnus ir česnakus susmulkinkite.
Ekologiškus tepiuosius riebalus „Vegan block“ išlydykite, sumaišykite su prieskoniais, smulkintais riešutais, vaisiais ir smulkintomis daržovėmis.
Gautą masę sumaišykite su sojų faršu. Formuokite norimą formą.
Sudėkite į kepimo skardelę ir kepkite orkaitėje 160 °C temp. apie 35 min.
Prieš serviruojant atvėsinkite.
Gardžių atradimų.