top of page

Netikras veganiškas zuikutis (Receptas)

Netikras zuikis ir dar be mėsos? Taip, ir dar drėgnas, sultingas, skalsus, maistingas ir labai gero skonio. Patiks ir vegetarams, ir visavalgiams. Ir kasdienai, ir svečiui pavaišinti.

netikras veganiškas zuikis_Alfo receptas
VMG nuotr.

2–3 asm.

Gaminimo laikas: apie 45–50 min.


Veganiškam netikram zuikiui pagaminti reikia:

  • 10 g džiovintų abrikosų

  • 10 g džiovintų spanguolių

  • 10 g džiovintų slyvų

  • 10 g valytų migdolų riešutų

  • 10 g valytų lazdynų riešutų

  • ½ nedidelio svogūno

  • 1 skiltelės česnako

  • 50 g ekologiškų tepiųjų riebalų „Vegan block“

  • Žiupsnelio maltų kalendrų

  • Žiupsnelio džiovintų raudonėlių

  • Žiupsnelio malto kumino

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  • 300 g sojų faršo


  1. Riešutus ir džiovintus vaisius susmulkinkite.

  2. Svogūnus ir česnakus susmulkinkite.

  3. Ekologiškus tepiuosius riebalus „Vegan block“ išlydykite, sumaišykite su prieskoniais, smulkintais riešutais, vaisiais ir smulkintomis daržovėmis.

  4. Gautą masę sumaišykite su sojų faršu. Formuokite norimą formą.

  5. Sudėkite į kepimo skardelę ir kepkite orkaitėje 160 °C temp. apie 35 min. 

  6. Prieš serviruojant atvėsinkite.


Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page