Greitai pagaminamas obuolių ir moliūgų marmeladas tiks prie sūrio, šviesios duonos ar gardinti pusryčių košę.
Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia
Moliūgų ir obuolių marmeladui pagaminti reikia:
10 vnt. KOTANYI gvazdikėlių
2 KOTANYI cinamono lazdelių
Žiupsnelio KOTANYI maltos kalendros
4–5 KOTANYI laurų lapų
250 ml TICHĖ natūralaus mineralinio vandens (negazuoto)
500 g gabalėliais pjaustyto moliūgo
1 nykščio dydžio imbiero gabaliuko
400 g pjaustytų obuolių
330 g DANSUKKER cukraus marmeladams
3 šaukštų obuolių arba baltojo vyno acto
½ citrinos žievelės
1 pakelio persikų skonio želė
1. Į ZYLE keptuvę suberkite gvazdikėlius, cinamono lazdeles, kalendrą, laurų lapus. Įpilkite vandens, suberkite moliūgą, obuolius, įtarkuokite imbiero. Viską išmaišykite ir garinkite ant didelės kaitros.
3. Suberkite cukrų marmeladams, viską išmaišykite ir pavirkite apie 7 minutes. Supilkite actą, įtarkuokite citrinos žievelės.
4. Išjungus ugnį, suberkite želė ir viską išmaišykite. Supilstykite į indelius ir laikykite šaldytuve.
ALFO PATARIMAI:
· Galite rinktis ir kito skonio želė, bet persikų ar apelsinų tiks labiausiai, nes jie yra panašios spalvos kaip moliūgai ir sudarys įspūdį lyg tai būtų ne moliūgai, o persikai.
· Rinktinės savo mėgstamus prieskonius.
· Šis džemas puikiai tinka prie varškės sūrio, šviesios duonos ar gardinti košę.
Skanaus!