Nerealaus grožio ir skonio burokėlių uogienės receptas
- vmgonline
- 2018-03-01
- 1 min. skaitymo
Atnaujinta: 2021-09-10
Burokėliai tinka ne tik sriubai ar mišrainei, bet ir uogienei. Vieną kartą pagaminus pagal šį receptą, norėsis dar ir dar, ir dar.

Burokėlių uogienei pagaminti reikia:
1 kg burokėlių
600 g DANSUKKER cukraus uogienėms
1 stiklinė raudonojo vyno
2 citrinos
1 šaukštelis tarkuoto imbiero
1. Burokėlius iškepkite orkaitėje – kruopščiai nuplaukite, suvyniokite į aliuminio foliją ir kepkite apie 1,5 val. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje. Išimkite, nuvalykite, sutarkuokite.
2. Į puodą sudėkite burokėlius, supilkite vyną, po to išspauskite citrinų sultis ir
sudėkite imbierą ir cukrų. Virkite dar apie 2 val.
3. Sudėkite į paruoštus stiklainius, užsukite ir aušinkite apverstus.
Skanaus!