Įdarytiems baklažanams reikia:
2 baklažanų
200 g SUSLAVIČIAUS trintų pomidorų padažo „Originalus“
325 g NATURLI falafelių
100 g šaldytų sojos pupelių
1 svogūno
2 morkų
3–4 skiltelių česnako
3–4 saliero lapkočių
1 paprikos
SANTA MARIA maltų kalendrų
SANTA MARIA akmens druskos
SANTA MARIA juodųjų pipirų „Tellicherry“
Baziliko
Aliejaus kepti
Baklažanus perpjaukite pusiau, išskobkite vidų ir susmulkinkite minkštimą. Supjaustykite svogūną, morkas, saliero lapkočius, papriką. Įkaitinkite aliejų keptuvėje, suberkite baklažanų minkštimą, morkas ir salierus, kai apkeps – sudėkite paprikas ir svogūnus ir kepkite, kol suminkštės.
Stambiai supjaustykite česnaką, sudėkite prie daržovių, supilkite SUSLAVIČIAUS trintų pomidorų padažą „Originalus“, suberkite sojos pupeles, pagardinkite SANTA MARIA maltomis kalendromis, SANTA MARIA akmens druska ir SANTA MARIA juodaisiais pipirais „Tellicherry“.
Išskobtas baklažanų puseles sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, sudėkite šalia NATURLI falafelius, pašlakstykite aliejumi ir kepkite 10–15 min. įkaitintoje iki 180°C orkaitėje.
Daržovių įdaru įdarykite išskobtus baklažanus, sudėkite falafelius, užberkite baziliko lapelių ir patiekite.
Skanaus!