6-8 asm.
Gaminimas 30 min.
Zzz 3 val.
Reikia:
200 g riešutų
150 g datulių be kauliukų
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto
50 g kakavos miltelių
100 g klevų sirupo arba agavų nektaro
70 g kokosų aliejaus
1 šaukštelio vanilės pupelių ekstrakto
1 granato
1. Riešutus, datules, druską ir muskatą sudėkite į maisto smulkintuvą ir malkite tol, kol masė taps lipni bei formuojama.
2. Paruoštoje formoje paskleiskite datulių-riešutų masę ir ją spausdami prie indo dugno bei šonų suformuokite deserto pagrindą. Kol gaminsite užpildą, pagrindą įdėkite į šaldytuvą.
3. Į dubenį sudėkite ir gerai sumaišykite kakavą, klevų sirupą, ištirpintą kokosų aliejų, vanilės pupelių ekstraktą bei žiupsnelį druskos. Paruoštą masę supilkite ant suformuoto pagrindo.
4. Ant šokoladinės masės užberkite granato vaisiaus sėklų ir lengvai paspauskite.
5. Paruoštą desertą įdėkite bent kelioms valandoms į šaldytuvą.