Nustebinkite artimuosius sodrių skonių pripildytu jūros gėrybių troškiniu pagal kalifornietišką receptą. Troškinio skonis ir vaizdas – prabangūs, tačiau pagaminti jį lengva ir nebrangu.
Tai patiekalas, kuris pavyks iš pirmo karto.
Video receptą rasite čia.
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
2 asm.
Gaminimo laikas: 30–40 min.
Jūros gėrybių troškiniui pagaminti reikia:
1 svogūno
3 skiltelių česnako
2 bulvių
100 g šalto rūkymo šoninės
100 g kalmaro filė
100 g lašišos filė
30 g sviesto
1 šaukšto miltų
1 stiklinės pieno
1 kubelio NATUR COMPAGNIE ekologiško Provanso žolelių sultinio
2 stiklinių vandens
2 KOTANYI laurų lapų
2 saujų konservuotų kukurūzų
100 g mažų aštuonkojų
100 g krevečių
50 ml grietinėlės
2 šaukštų smulkintų SPILVA marinuotų uoginių paprikų
1 saujos smulkintų svogūnų laiškų
1 saujelės smulkintų krapų
Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų
1. Svogūnus susmulkinkite mažais kubeliais, česnaką sukapokite, bulves supjaustykite
nedideliais kubeliais.
2. Šalto rūkymo šoninės juosteles supjaustykite plonais griežinėliais.
3. Kalmaro filė supjaustykite šiaudeliais, lašišos filė – stambiais kubeliais.
4. ZYLE keptuvėje išlydykite sviestą, jame kepkite smulkintus svogūnus, česnaką ir šoninę apie
3–4 min.
5. Sudėkite miltus, maišydami pakepkite dar 2 min., pilkite pieną ir išmaišykite. Sudėkite
kubeliais pjaustytas bulves.
6. NATUR COMPAGNIE ekologišką Provanso žolelių sultinio kubelį ištirpinkite vandenyje ir
supilkite į keptuvę. Patroškinkite apie 5–7 min.
7. Į verdamą sriubą sudėkite KOTANYI laurų lapus ir konservuotus kukurūzus.
8. Sudėkite jūros gėrybes ir išmaišykite. Supilkite grietinėlę, pavirkite dar 5 min.
9. Į pasirinktą lėkštę dėkite sriubą, ant viršaus – smulkintas SPILVA marinuotas uogines
paprikas, viską papuoškite smulkintomis žolelėmis ir apibarstykite KOTANYI šviežiai grūstais
pipirais.
Skanaus.