Išvirti bulves mokame visi, tačiau kaip jas išvirti taip skaniai, kad valgantieji suabejotų, jog tai tiesiog virtos bulvės? Išbandykite neatsivalgomai skanių virtų bulvių receptą.
4 asm.
Gaminimas 35 min
Virimas 30 min.
Virtoms bulvėms reikia:
1–1,5 kg nuskustų AUGA bulvių
Žiupsnelio druskos
2 lauro lapų
1 saldžiarūgščio obuolio
4–5 svogūnų laiškų
Kuokštelio petražolių
Kuokštelio krapų
Žiupsnelio juodųjų pipirų
2 šaukštų sviesto
Pusės citrinos žievelės
Žiupsnelio muskato riešuto
1–2 česnako skiltelių
Sudėkite nuskustas bulves į puodą ir užpilkite vandeniu, kad viršutinis jų kraštelis būtų nepilnai apsemtas. Įberkite druskos (1 litrui – 1 šaukštelis druskos). Druskos kiekį galite keisti pagal skonį. Dėkite bulves virti maždaug apie 30 minučių.
Obuolį galite nusilupti arba ne, kaip Jums norisi. Išimkite sėklytes, perpjaukite į 4 dalis. Į puodą su bulvėmis sudėkite lauro lapus, obuolių skilteles ir palikite virti ant vidutinės ugnies.
Krapų ir petražolių stiebus nupjaukite ir atidėkite. Viršutinius lapelius susmulkinkite.
Likus bulvėms virti apie 10 min. įdėkite svogūnų laiškus, petražolių ir krapų stiebelius į puodą, uždenkite dangčiu ir palikite virti.
Išvirus bulvėms nedelsiant nupilkite vandenį. Dėkite vėl ant ugnies kelioms sekundėms, kad nugaruotų likęs vanduo. Papipirinkite. Dėkite sviestą, kad jis išsilydytų. Suberkite smulkintas petražoles ir krapus. Įtarkuokite česnako, citrinos žievelės ir muskato riešuto. Lengvai viską sumaišykite, kad bulvės apsiveltų visais ingredientais.
ALFO PATARIMAI:
· Pagal šį virimo būdą galite virti visų rūšių bulves.
· Bulves prieš virimą galite užpilti tiek šaltu, tiek karštu vandeniu. Užpylus karštu vandeniu, sunaudosite mažiau elektros energijos ir bulvės užvirs greičiau.
· Geriausia būtų virti vienodo dydžio bulves, bet jei įdėsite ir mažesnių, nieko blogo neatsitiks.
· Bulves virkite apie 30 minučių, virimo laikas priklauso nuo rūšies, šviežumo ir puodo. Visą laiką po 25 min. ar bulvės išvirė patikrinkite su peiliu ar šakute.
· Svogūnų laiškai su mažomis galvutėmis ne tik paskanina bulves verdant, jie labai skanūs ir valgyti kartu su jomis.
Skanaus!