Kartais būna dienų, kai reikia greito, skanaus ir stebinančio patiekalo, lengvo užkandžio alkiui numalšinti ar draugus arba kolegas pavaišinti. Išeitis yra – namuose pagal Alfo receptą gaminta kreminė sūrio užtepėlė.
#Alfodidysiskulinarinisšou laidas žiūrėkite čia
Sūrio užtepėlei pagaminti reikia:
2–3 riekelių VILNIAUS DUONA juodos duonos „Močiutės“
1 nedidelės morkos
Ryšulėlio svogūnų laiškų
5–6 ridikėlių
Užtepėlei:
1–2 kupinų šaukštų graikiško jogurto
1–2 kupinų šaukštų majonezo
Pusės šaukštelio česnakų granulių
1 šaukštelio svogūnų granulių
1 išskobto prinokusio avokado
1 nedidelės citrinos žievelės
Nedidelio ryšulėlio kalendrų
2–3 šaukštų tarkuoto parmezano sūrio
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio pipirų
VILNIAUS DUONA juodą duoną „Močiutės“ supjaustykite maždaug piršto storio šiaudeliais. Pjaustytą duoną sudėkite ant VORTEX kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite 200 laipsnių temp. įkaitintoje orkaitėje 4–6 min. arba tol, kol apskrus.
Morkas supjaustykite į keturias dalis, svogūnų laiškus skersai į 3–4 dalis. Pusę turimų ridikėlių supjaustykite smulkiai, likusius perpjaukite per pusę arba iš viso nepjaustykite.
Visus ingredientus skirtus užtepėlei sutrinkite trintuvu arba smulkintuvu iki vientisos konsistencijos.
Gautą užtepėlę sudėkite į pasirinktą dubenėlį, ant užtepėlės dėkite smulkiai pjaustytus ridikėlius ir patiekite kartu su kepta duona, ridikėliais, svogūnų laiškais arba savo mėgstamomis daržovėmis.
Skanaus!
Užtepėlę Alfas patiekė IITTALA induose