top of page

Neatsivalgomos picos, kurios patiks ir vaikams (Receptas)


naminė pica_Alfo receptas
VMG nuotr.

4 asm.

Gaminimo laikas: 1 val.


Picai pagaminti reikia:

  • 200 g tešlos

  • Žiupsnelio džiovintų raudonėlių

  • 2–3 šakelių šviežių rozmarinų

  • Žiupsnelio kmynų

  • 1 mėlynojo svogūno

  • 1 vidutinio obuolio

  • 1 saujos vyšninių pomidorų

  • 2 skiltelių česnako

  • 50 g saulėje džiovintų pomidorų aliejaus

  • 200 g šviežių triušienos dešrelių

  • 3–4 šaukštų pomidorų padažo 

  • 1 saujos tarkuoto čederio sūrio

  • 1 saujos tarkuoto kietojo sūrio

  • 3–4 ančiuvių

  • 70 g mocarelos sūrio

  • Keleto šakelių šviežių rozmarinų


1. Picos tešlą pagardinkite raudonėliais, rozmarinais, kmynais ir apvaliu daiktu išlyginkite tešla, kad ji taptų pailga. Dėkite ją į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepkite įkaitintoje 220 °C karšto oro gruzdintuvėje apie 1 min. (orkaitėje 2–3 min.).

2. Svogūną, obuolį, vyšninius pomidorus ir česnaką supjaustykite griežinėliais. 

3. Į keptuvę pilkite saulėje džiovintų pomidorų aliejų, sudėkite triušienos dešreles ir kepkite iš visų pusių, kol apskrus ir pilnai iškeps. Iškepus supjaustykite griežinėliais.

4. Ant apkeptos picos tešlos tepkite pomidorų padažą, sudėkite čederio sūrį, kietąjį sūrį, svogūnus, pomidorus, česnaką, obuolius, paplėšytus ančiuvius, triušienos dešreles ir kepkite įkaitintoje 200 °C karšto oro gruzdintuvėje apie 5 min. (orkaitėje 8–10 min.).

5. Iškepus picai ant jos uždėkite plėšytos mocarelos ir papuoškite šviežiomis rozmarino šakelėmis.


Gardžių atradimų.


Comments


Naujausi įrašai

bottom of page