Makaronų patiekalai yra turbūt vieni mėgstaniausių. Juos mielai kerta net vaikai nevalgiukai. Mėgstame makaronus su įvairiausiais padažais, tačiau jie puikiai tinka salotoms. Alfas dalinasi receptu salotų, kurios tiks ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei, be to, jos puikiai tinka eksperimentams, nes galima pastiprinti ir žuvimi, ir paukštiena, arba patiekti bemėsį variantą.
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
2–4 asm.
Makaronų salotoms pagaminti reikia:
200 g MALSENA kietųjų kviečių miltų makaronų „Penne Rigate“
4–5 šaukštų OBELIŲ linų sėmenų ir rapsų aliejaus
100 g pievagrybių
100 g vyšninių pomidoriukų
1 mėlynojo svogūno
Keleto romaninės salotos lapų
Keleto šakelių petražolių
8 saulėje džiovintų pomidorų
⅓ citrinos
1 šaukšto DANSUKKER auksaspalvio sirupo
2 šaukštų baltojo vyno acto
Žiupsnelio KOTANYI druskos
Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų
URTĖS Anglijos įkvėptos kvietinės duonos (patiekti)
1. MALSENA kietųjų kviečių miltų makaronus „Penne Rigate“ išvirkite taip, kaip parašyta ant
pakuotės. Išvirus apšlakstykite šlakeliu OBELIŲ linų sėmenų ir rapsų aliejaus ir išmaišykite.
Atvėsinkite.
2. Dėkite makaronus į dubenį, kartu su griežinėliais pjaustytais pievagrybiais, pusžiedžiais pjaustytu svogūnu, per pusę perpjautais pomidorais, plėšytomis salotomis ir smulkintomis petražolėmis.
3. Susmulkinkite džiovintus pomidorus, ant jų tarkuokite citrinos žievelės ir dėkite ant salotų.
4. Pilkite aliejaus, DANSUKKER auksaspalvio sirupo, baltojo vyno acto ir viską gerai išmaišykite.
5. Berkite KOTANYI druskos ir juodųjų pipirų, išmaišykite ir ragaukite. Salotas patiekite su
URTĖS Anglijos įkvėpta kvietine duona.
PATARIMAI:
1. Salotų ingredientų kiekius derinkite pagal skonį.
2. Į salotas galite įpjaustyti agurką ar žalią cukiniją.
3. Salotose labai tiktų ir žuvis, kepta lašiša, vištiena ar konservuotas tunas.
Skanaus.