Šparagų sezonas įsibėgėja, įsileiskite dar vienas labai geras salotas į savo mėgstamiausių salotų receptų asortimentą: traškias ir neatsivalgomas šparagų salotas!
Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia
2–4 asm.
Traškioms šparagų salotoms pagaminti reikia:
½ kg žalių ir baltų šparagų
1 mažos romaninės salotos gūžės
3 saliero lapkočių
1 vidutinio saldžiarūgščio obuolio
½ mėlynojo svogūno
Šlakelio alyvuogių aliejaus
3–4 šaukštų WOWMAMA padažo „Honey Mustard“
6–8 ančiuvių
3 šaukštų mėgstamų riešutų
2 šaukštų baltojo vyno acto
½ citrinos žievelės
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Žiupsnelio druskos
1. Baltus šparagus nuskuskite. Garinkite juos puode iki 7 min.
2. Į lėkštę sudėkite salotų lapus, pjaustytus salierus, pusgriežinėliais pjaustytą svogūną ir obuolį.
2. Žalius šparagus apšlakstykite alyvuogių aliejumi, išmasažuokite ir kepkite ZYLE grilyje 185 °C temp. kelias minutes.
3. Medaus ir garstyčių padažo įspauskite skirtingose vietose ant salotų, dėkite ančiuvius.
4. Baltus šparagus perpjaukite per pusę, sudėkite į dubenį, pilkite garstyčių padažo, baltojo vyno acto, suberkite į 4 dalis perpjautus žalius šparagus, įtarkuokite citrinos žievelės, įberkite juodųjų pipirų ir druskos. Viską išmaišykite.
5. Ant salotų dėkite pamarinuotus šparagus ir berkite mėgstamų riešutų.
ALFO PATARIMAI:
· Rinkitės riešutus, kurie nėra kartūs.
· Su šiomis salotomis labai tinka nealkoholinis ŠVYTURIO šviesus alus.
Skanaus!