top of page

Neatsivalgomo svogūnų pyrago receptas

Tai pyragas, kuris skanus ir šiltas, ir šaltas. Patogus neštis į iškylas ir vaišinti draugus namuose, nes labai lengvas receptas ir viskas greitai pagaminama.

Jeigu turite sluoksniuotos ar mielinės tešlos ir kelis reikalingus ingredientus, nė nedvejokite – kepkite.


Neatsivalgomas svogūnų pyragas, Alfo Ivanausko receptas

Neatsivalgomam svogūnų pyragui iškepti reikia:

  • 120 g svogūnų laiškų

  • 100 g mocarelos tarkuoto sūrio

  • 3 šaukštų kreminio varškės sūrio

  • 4 šaukštų salotų padažo WOWMAMA su medumi ir garstyčiomis

  • 250 g sluoksniuotos bemielės tešlos

  • Valgomų gėlių ir lapų (papuošti)

  • Druskos

  • Juodųjų pipirų

  1. Smulkiai supjaustykite svogūnų laiškus, ant jų berkite tarkuotą mocarelą, dėkite kreminį varškės sūrį, salotų padažą WOWMAMA su medumi ir garstyčiomis, pasūdykite, papipirinkite ir viską išmaišykite.

  2. Ant skardos išklotos sviestiniu popieriumi dėkite sluoksniuotą tešlą, ant jos vienodu sluoksniu tepkite paruoštą įdarą.

  3. Tešlą susukite į ritinį, supjaustykite į 14 dalių ir visas dalis sudėkite vieną šalia kitos, sudarydami apvalų pyragą.

  4. Dėkite kepti į 180 laipsnių temperatūros orkaitę su karšto apipūtimo funkcija apie 25 min.

  5. Papuoškite šviežiomis laukų ir pievų gėlėmis ir lapeliais.


ALFO PATARIMAI

  • Šį pyragą galite valgyti tiek šiltą, tiek šaltą. Jį labai patogu pasiimti į iškylą.

  • Puikiai tiks prie įvairiausių sriubų: barščių ar vištienos sultinio.

  • Į įdarą galite dėti ir įvairiausių, mėgstamų prieskoninių žolelių: bazilikų, kalendrų, krapų.

  • Pyragui galite naudoti ne tik sluoksniuotą, bet ir mielinę tešlą.

  • Mėgstantiems mėsą: galite mažais gabaliukais įpjaustyti virto kumpio.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page