Tai pyragas, kuris skanus ir šiltas, ir šaltas. Patogus neštis į iškylas ir vaišinti draugus namuose, nes labai lengvas receptas ir viskas greitai pagaminama.
Jeigu turite sluoksniuotos ar mielinės tešlos ir kelis reikalingus ingredientus, nė nedvejokite – kepkite.
Neatsivalgomam svogūnų pyragui iškepti reikia:
120 g svogūnų laiškų
100 g mocarelos tarkuoto sūrio
3 šaukštų kreminio varškės sūrio
4 šaukštų salotų padažo WOWMAMA su medumi ir garstyčiomis
250 g sluoksniuotos bemielės tešlos
Valgomų gėlių ir lapų (papuošti)
Druskos
Juodųjų pipirų
Smulkiai supjaustykite svogūnų laiškus, ant jų berkite tarkuotą mocarelą, dėkite kreminį varškės sūrį, salotų padažą WOWMAMA su medumi ir garstyčiomis, pasūdykite, papipirinkite ir viską išmaišykite.
Ant skardos išklotos sviestiniu popieriumi dėkite sluoksniuotą tešlą, ant jos vienodu sluoksniu tepkite paruoštą įdarą.
Tešlą susukite į ritinį, supjaustykite į 14 dalių ir visas dalis sudėkite vieną šalia kitos, sudarydami apvalų pyragą.
Dėkite kepti į 180 laipsnių temperatūros orkaitę su karšto apipūtimo funkcija apie 25 min.
Papuoškite šviežiomis laukų ir pievų gėlėmis ir lapeliais.
ALFO PATARIMAI
Šį pyragą galite valgyti tiek šiltą, tiek šaltą. Jį labai patogu pasiimti į iškylą.
Puikiai tiks prie įvairiausių sriubų: barščių ar vištienos sultinio.
Į įdarą galite dėti ir įvairiausių, mėgstamų prieskoninių žolelių: bazilikų, kalendrų, krapų.
Pyragui galite naudoti ne tik sluoksniuotą, bet ir mielinę tešlą.
Mėgstantiems mėsą: galite mažais gabaliukais įpjaustyti virto kumpio.
Skanaus!