Dar vienas blynelių receptas tikriesiems blynelių gerbėjams ir skaniausiems pusryčiams pasaulyje. Taškuotieji marokietiški blynai be kiaušinių!
#Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia
Blyneliams iškepti reikia:
230 ml DVARO kefyro 2,5 % rieb.
115 ml DVARO pieno „Ekologiškas“ 3,5 % rieb.
DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“
115 g semolinos
115 g miltų
2 šaukštelių DR. OETKER kepimo miltelių
1 šaukštelio DR. OETKET sausų mielių
1 šaukšto DEN GAMLE FABRIK abrikosų džemo
1 šaukšto DVARO grietinės 40 % rieb.
Žiupsnelio druskos
DANSUKKER cukraus miltelių
Aliejaus
Į dubenį supilkite DVARO kefyrą 2,5 % rieb., DVARO pieną „Ekologiškas“ 3,5 % rieb. Įberkite druskos, DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“. Suberkite semoliną ir kvietinius miltus.
Suberkite DR. OETKER kepimo miltelius ir DR. OETKER sausas mieles. Išmaišykite tešlą su plakikliu. Tešlos skystumą reguliuokite įpildami daugiau ar mažiau pieno.
Išmaišytą tešlą uždenkite audiniu ir palikite pastovėt apie 15–30 minučių kambario temperatūroje.
Į indelį dėkite DVARO grietinę 40 % rieb. ir DEN GAMLE FABRIK abrikosų džemą.
Į keptuvę įpilkite aliejaus ir įtrinkite jį su popieriniu rankšluosčiu. Palaukite, kol keptuvė įkais. Sumažinkite ugnį ir dėkite maždaug po du šaukštus tešlos, nelyginkite jos. Apkepkite blynus tik iš vienos pusės, kepkite ant nedidelės ugnies.
Iškepusių blynų nedėkite vienas ant kito, nes jie sulips.
Ant iškepusių blynelių užbarstykite DANSUKKER cukraus miltelių ir valgykite su grietinės ir džemo padažu.
ALFO PATARIMAI:
· Blynelių saldumą reguliuokite pagal skonį. Blynelius visada galite apibarstyti cukraus milteliais, todėl nesiūlau daryti labai saldžių.
· Kuo skystesnė tešla, tuo labiau bus matomas blynų porėtumas.
· Šiems blyneliams reikia ir mielių, ir kepimo miltelių.
Skanaus!