top of page

Neatsivalgomas, todėl „nematomas" obuolių pyragas (Receptas)

Kremiškas, drėgnas, maloniai saldžiarūgštis. Šis obuolių pyragas dingsta vos ištrauktas iš orkaitės. Greitai pagaminamas ir labai nereiklus: visus ingredientus tikrai turėsite namuose.

obuolių pyragas_Alfo receptas
VMG nuotr.

3–4 asm. 

Gaminimo laikas: 1 val. 10 min. 


Obuolių pyragui iškepti reikia:

  • 3–4 nesukepančių obuolių („Fuji“, „Lady Pink“, „RedPrince“)

  • 3 kiaušinių

  • 90 g miltų

  • 50 g cukraus 

  • ½ šaukštelio kepimo miltelių

  • 80 ml pieno

  • 50 g sviesto


1. Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius, supjaustykite plonomis skiltelėmis.

2. Kiaušinius išplakite su cukrumi. Suberkite miltus ir kepimo miltelius, kruopščiai išmaišykite. Po truputį įmaišykite pieną ir ištirpintą sviestą.

3. Sudėkite į tešlą obuolių skilteles ir labai atsargiai išmaišykite. 

4. Išdėliokite obuolių skilteles 2 gulsčiose formose (jei neturite – ruoškite vienoje apvalioje), jeigu liko tešlos, supilkite ją į formą.

5. Kepkite įkaitintoje 180 °C karšto oro gruzdintuvėje apie 30 min. (orkaitėje 40 min.).

6. Pyragą aušinkite 15 min. formoje, o po to išimkite ant grotelių ir baikite aušinti ant jų. 


 

Dar daugiau gardžių patiekalų receptų rasite naujame žurnale VERDU IR KEPU.

Naują numerį galite įsigyti visose MAXIMA, RIMI, IKI spaudos skyriuose ir NARVESEN spaudos kioskuose.


Gardžių atradimų.


Comments


Naujausi įrašai

bottom of page