top of page

Neatsivalgomas šokoladinis lavos pyragaitis (receptas)

Šiltas, lipnus, saldus, trumpai tariant, tobulas desertas, ypač tada, kai visi jau visko pilni, bet dar kažko norisi. Įspūdingas suflė ir nesudėtingas jo receptas – būtinai išbandykite.

Galite patiekti su uogomis, o jeigu turite ledų – išvis tobula!


šokoladinis pyragaitis, Lava cake, Alfo Ivanausko receptas
Shutterstock.com nuotr.

Šokoladiniam pyragaičiui pagaminti reikia:

  • 100 g sviesto

  • 160 g DOMORI 70% juodojo šokolado

  • 2 kiaušinių

  • ½ stiklinės cukraus

  • ½ stiklinės miltų

  • Žiupsnelio druskos

  • 1 saujos šviežių uogų

  • Keleto mėtos lapelių

  1. Sviestą ir DOMORI 70% juodąjį šokoladą ištirpinkite ir išmaišykite iki vientisos masės.

  2. Kiaušinius, cukrų ir druską išplakite iki tirštos putų masės ir sumaišykite su atvėsinta šokolado ir sviesto mase, įmaišykite miltus.

  3. Į sviestu išteptas formeles sudėkite pyragaičių masę ir atvėsinkite šaldytuve 2–4 valandas.

  4. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 200 °C apie 8–10 min.

  5. Kai iškeps, papuoškite mėgstamomis uogomis, mėtomis ir nedelsiant patiekite.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page