Būna, kad vėsiais vakarais norisi kažko šilto ir pilno skonių. Neatsivalgomas bulvių ir kalafiorų karis yra kaip tik toks patiekalas, kuris greitai ir šiltai nubėga gomuriu, o ragauti norėsis vėl ir vėl...
Video receptą rasite čia:
3–4 asm.
Gaminimo laikas: apie 40 min.
Bulvių ir kalafiorų kariui pagaminti:
3 mėlynųjų svogūnų
2–3 įvairiaspalvių pomidorų
2–3 vidutinio dydžio bulvių
4–5 skiltelių česnako
2–3 šaukštų JADE BRIDGE sezamų aliejaus
20 g imbiero
2 saujų kalafioro žiedynų
2 šaukštų kario prieskonių mišinio
1 saujos vyšninių pomidorų
Žiupsnelio KOTANYI ketverių pipirų mišinio
5–6 SPILVA marinuotų aitriųjų paprikų
Žiupsnelio druskos
2 stiklinių kokosų pieno
1 saujelės šviežių prieskoninių žolelių
1. Svogūnus supjaustykite stambiais kubeliais, pomidorus – skiltelėmis.
2. Bulves pjaustykite stambiais gabalėliais, česnaką smulkiai sukapokite.
3. Keptuvėje įkaitinkite JADE BRIDGE sezamų aliejų, sudėkite smulkintus svogūnus ir
bulves. Kepkite apie 2–3 min., kol bulvės apskrus.
4. Imbierą sutarkuokite.
5. Į keptuvę sudėkite kalafioro žiedynus ir pagardinkite kario prieskonių mišiniu.
6. Sudėkite tarkuotą imbierą, pomidorus, smulkintą česnaką ir pagardinkite KOTANYI
ketverių pipirų mišiniu.
7. Į keptuvę dėkite 2–3 SPILVA marinuotas aitriąsias paprikas ir pagardinkite druska.
8. Užpilkite kokosų pienu ir troškinkite apie 20 min., kol išvirs bulvės.
9. Išvirusį karį dėkite į lėkštę ir pagardinkite likusiomis marinuotomis aitriomis
paprikomis bei prieskoninėmis žolelėmis.
Gardžių atradimų.