top of page

Neatsivalgomas bulvių ir kalafiorų karis (Receptas)

Būna, kad vėsiais vakarais norisi kažko šilto ir pilno skonių. Neatsivalgomas bulvių ir kalafiorų karis yra kaip tik toks patiekalas, kuris greitai ir šiltai nubėga gomuriu, o ragauti norėsis vėl ir vėl...


VMG nuotr.

Video receptą rasite čia:


3–4 asm.

Gaminimo laikas: apie 40 min.


Bulvių ir kalafiorų kariui pagaminti:

  • 3 mėlynųjų svogūnų

  • 2–3 įvairiaspalvių pomidorų

  • 2–3 vidutinio dydžio bulvių

  • 4–5 skiltelių česnako

  • 2–3 šaukštų JADE BRIDGE sezamų aliejaus

  • 20 g imbiero

  • 2 saujų kalafioro žiedynų

  • 2 šaukštų kario prieskonių mišinio

  • 1 saujos vyšninių pomidorų

  • Žiupsnelio KOTANYI ketverių pipirų mišinio

  • 5–6 SPILVA marinuotų aitriųjų paprikų

  • Žiupsnelio druskos

  • 2 stiklinių kokosų pieno

  • 1 saujelės šviežių prieskoninių žolelių

1. Svogūnus supjaustykite stambiais kubeliais, pomidorus – skiltelėmis.

2. Bulves pjaustykite stambiais gabalėliais, česnaką smulkiai sukapokite.

3. Keptuvėje įkaitinkite JADE BRIDGE sezamų aliejų, sudėkite smulkintus svogūnus ir

bulves. Kepkite apie 2–3 min., kol bulvės apskrus.

4. Imbierą sutarkuokite.

5. Į keptuvę sudėkite kalafioro žiedynus ir pagardinkite kario prieskonių mišiniu.

6. Sudėkite tarkuotą imbierą, pomidorus, smulkintą česnaką ir pagardinkite KOTANYI

ketverių pipirų mišiniu.

7. Į keptuvę dėkite 2–3 SPILVA marinuotas aitriąsias paprikas ir pagardinkite druska.

8. Užpilkite kokosų pienu ir troškinkite apie 20 min., kol išvirs bulvės.

9. Išvirusį karį dėkite į lėkštę ir pagardinkite likusiomis marinuotomis aitriomis

paprikomis bei prieskoninėmis žolelėmis.


Gardžių atradimų.


Naujausi įrašai

bottom of page