top of page

Naujoviškos burokėlių salotos (Receptas, kuris nustebins namiškius

Mėgstate burokėlius ir viską, kas iš jų? Nemėgstate burokėlių? Jeigu mėgstate, atrasite juos iš naujo ir dar labiau sustiprinsite meilę jiems, o jeigu anksčiau nemėgote, paragavę šių salotų neturėsite kito pasirinkimo – tik pamėgti ir išsisaugoti šį receptą.

Patiekalas, kuris primins mamos ar močiutės ruoštus maltinius su burokėlių mišraine. Improvizuokite ir senus skonius atraskite iš naujo!

burokėlių salotos su jautienos kukuliais, Alfo Ivanausko receptas

Burokėlių salotoms pagaminti reikia:

  • 1–2 riekelių AGOTOS juodos duonos su sėklomis „45 % sėklų duona“

  • 1 nedidelio valgomojo svogūnėlio

  • 100 ml SPILVA marinuotų burokėlių „Klasika“ marinato

  • Pusės stiklinės gervuogių

  • 3–4 šaukštų SUSLAVIČIAUS padažo salotoms su alyvuogių aliejumi ir citrinomis

  • 3–4 saujų įvairių salotų lapų

  • 40 g fetos sūrio

  • 2–3 šaukštų SPILVA marinuotų burokėlių „Klasika“

  • 1 saujos kepintų kedrinių pinijų

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

Jautienos kukuliams:

  • Nedidelio ryšulėlio kalendros

  • 1 KITCHEN ME šviežio sausai brandintos jautienos maltinio „Mėsainiams“

  • 1 putpelės kiaušinio

  • 1–2 šaukštų „Panko“ džiūvėsėlių

  • 1 sutarkuotos česnako skiltelės

  • 2–3 šaukštų aliejaus

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų


  1. AGOTOS juodą duoną su sėklomis „45 % sėklų duona“ supjaustykite kubeliais ar trikampėliais, sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite 200 oC temp. įkaitintoje orkaitėje 4–6 min. arba tol, kol apskrus.

  2. Svogūnėlį supjaustykite žiedais arba pusžiedžiais, užpilkite SPILVA marinuotų burokėlių „Klasika“ marinatu ir laikykite apie 30 min., kol pasimarinuos. Kalendrą smulkiai sukapokite.

  3. KITCHEN ME šviežią sausai brandintos jautienos maltinį „Mėsainiams“ labai gerai permaišykite su putpelės kiaušiniu, „Panko“ džiūvėsėliais, kapota kalendra, česnaku, druska ir pipirais. Iš gautos masės formuokite nedidelius rutuliukus ir kepkite įkaitintoje keptuvėje su aliejumi 4–5 min. arba tol, kol iškeps ir apskrus.

  4. Atsidėkite 4–5 gervuoges. Likusias sutrinkite šaukštu ar šakute ir sumaišykite su SUSLAVIČIAUS padažu salotoms su alyvuogių aliejumi ir citrinomis, dėkite druskos ir pipirų pagal skonį.

  5. Salotas sudėkite į dubenį, ant jų dėkite keptą duoną, pilkite gervuogių padažą, pabarstykite fetos sūriu, dėkite marinuotus svogūnėlius, SPILVA marinuotus burokėlius „Klasika“, maltinių rutuliukus, gervuoges ir kedrines pinijas.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page