Aštri dešra ir salstelėjusios džiovintos slyvos – derinys, kuris bus prisimenamas ne kartą. Picos su džiovintomis slyvomis receptas paįvairins įvairiausių švenčių meniu. Greitas ir patikimas patiekalas.
#Alfasvienasnamuose žiūrėkite ČIA.
Picai su džiovintomis slyvomis reikia:
1 minutės žymioji Alfo picos tešla:
100 g kvietinių miltų
Žiupsnelio SANTA MARIA akmens druskos
Žiupsnelio DR. OETKER kepimo miltelių
60 g vandens
2 šaukštų SABINO BASSO alyvuogių aliejaus
Miltų rankoms suvilgyti
Įdarui:
4 šaukštų SUSLAVIČIAUS trintų pomidorų padažo „Originalus“
50–70 g tarkuoto fermentinio sūrio
50 g ESPANA „Chorizo“ dešros
50 g ESPANA saliamio
1 šaukšto aštraus padažo
1/3 stiklainio SANTOLINO artišokų
4–5 minkštų džiovintų slyvų
0,5 raudonojo svogūno
2 česnako skiltelių
1/3 citrinos žievelės
100 g mocarelos
Žiupsnelio SANTA MARIA picos prieskonių
Žiupsnelio SANTA MARIA juodųjų pipirų „Tellicherry“
Gražgarsčių ir šviežio baziliko (papuošimui)
1. Į dubenį suberkite miltus, SANTA MARIA akmens druską, DR. OETKER kepimo miltelius, supilkite vandenį ir SABINO BASSO aliejų. Minkykite su rankomis, kol pasidarys vientisa tešla. Jei matote, kad tešla kieta, galite įpilti šiek tiek vandens ir toliau minkyti.
2. Ant lentelės pasibarstykite miltų ir gerai iškočiokite tešlą. Svarbiausia, kad padas nebūtų storas, nes jis turėtų iškepti per 10 min.
3. Į kepimo popieriumi išklotą skardą dėkite tešlą.
4. Tešlą aptepkite SUSLAVIČIAUS trintų pomidorų padažu „Originalus“, palikite kraštelius neteptus, kad jie būtų traškesni. Apibarstykite sūriu.
5. Gabaliukais supjaustykite ESPANA „Chorizo“ dešrą, ESPANA saliamį. Išdėliokite gabalėlius ant picos pado, dėkite aštrų padažą, supjaustytus SANTOLINO artišokus ir džiovintas slyvas. Pusžiedžiais supjaustykite svogūną, česnaką – skiltelėmis, papurškite alyvuogių aliejumi ir išmaišykite, taip jie neapdegs. Dėkite ant picos. Užtarkuokite citrinos žievelės. Susmulkinkite mocarelos sūrį ir dėkite ant picos, pabarstykite SANTA MARIA picos prieskonių, SANTA MARIA juodųjų pipirų „Tellicherry“.
6. Kepkite iki 220 ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje su karšto oro apipūtimo funkcija apie 10 minučių.
7. Ant iškepusios picos dėkite gražgarsčių ir šviežio baziliko.
ALFO PATARIMAI:
· Jei neturite kočėlo, jį galite pakeisti buteliu.
· Galite tešlą pasigaminti iš anksto.
· Jei turite kietesnių slyvų, jas galite palaikyti vandenyje, kad jos suminkštėtų.
Skanaus!