Ką skanaus gaminsite Naujųjų metų stalui? Gal iškepkite nediduką ančiuką? Visiškai nesudėtingas receptas, o rezultatas labai geras – apskrudęs gardus ančiukas, kuris tiks įvairiomis progomis, ypač jeigu patieksite su ryžių blyneliais, įvairiausiomis azijietiškai ruoštomis daržovėmis ir keliais padažais. Skanaus.
5–6 asm.
Ančiukui su azijietiškai ruoštomis daržovėmis pagaminti reikia:
1 LAPINO PUOTA šviežio ančiuko
2–3 šaukštų padažo „Teriyaki“
Žiupsnelio KOTANYI druskos
Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų
Keleto tortilijų ar ryžių blynelių
15 g svogūnų laiškų
1 saujos granatų sėklų
FELIX mangų ir persikų padažo (patiekti)
Keleto kalendros šakelių
Padažui:
2 šaukštų AJI padažo „Hoisin“ ar AJI austrių padažo
1 šaukšto KIKKOMAN sojų padažo
Keleto šakelių kalendrų
1 česnako skiltelės
1. LAPINO PUOTA šviežią ančiuką ištrinkite KOTANYI druska ir pipirais. Kepkite orkaitėje
160 °C temp. 1,5 val., kol odelė apskrus.
2. Padažui: į dubenį pilkite AJI padažo „Hoisin“, KIKKOMAN sojų padažo, berkite smulkintų
kalendrų, įtarkuokite česnako, viską išmaišykite.
3. Iškepusį ančiuką tepkite padažu „Teriyaki“. Pjaustykite jį gabalėliais ir dėkite į apkeptas
tortilijas ar keptus blynelius kartu su pamarinuotais ridikais, agurkais, juostelėmis
pjaustytais svogūnų laiškais ir pagardinę padažu. Taip pat užbarstykite granatų sėklų, galite
papuošti kalendrų lapeliais ir paskaninti FELIX mangų ir persikų padažu.
Ryžių blyneliams pagaminti reikia:
250 g ryžių miltų
200 ml vandens
4 šaukštų aliejaus
Žiupsnelio KOTANYI druskos
1. Ryžių miltus užpilkite verdančiu vandeniu, dėkite KOTANYI druskos, išmaišykite ir
leiskite tešlai atvėsti.
2. Minkykite rankomis apie 5–7 min., kol nebelips prie rankų. Gautą tešlą padalinkite
rutuliukais po 30 g ir juos aptepkite aliejumi. Dėkite tarp sviestinio popieriaus lapų ir kočėlu
kočiokite iki 2 mm storio blynelių.
3. Blynelius kepkite sausoje įkaitusioje keptuvėje po 1 min. iš abiejų pusių.
Azijietiškai ruoštoms daržovėms pagaminti reikia
Pamarinuotam ridikui paruošti reikia:
½ vidutinio baltojo ridiko
1 šaukšto ryžių acto
Šlakelio OBELIŲ linų sėmenų ir rapsų aliejaus
1 šaukštelio DANSUKKER šviesiojo sirupo
1. Ridiką nuskuskite, supjaustykite GRAEF pjaustykle griežinėliais. Sudėkite į indelį, užpilkite
šaltu vandeniu ir palaikykite 5–10 min.
2. Ridikus nupilkite ir nuspauskite ranka. Pilkite ryžių acto, OBELIŲ linų sėmenų ir rapsų aliejaus,
DANSUKKER šviesiojo cukraus, išmaišykite ir palikite kelias minutes ar kol keps antis.
Pamarinuotiems agurkams paruošti reikia:
2 nedidelių ilgavaisių agurkų
1 šaukšto KIKKOMAN sojų padažo
1 šaukšto ryžių acto
1 šaukštelio DANSUKKER šviesiojo sirupo
1 šaukštelio KIKKOMAN padažo „Ponzu“
1 šaukštelio sezamų aliejaus
1 česnako skiltelės
1. Agurkus perpjaukite pusiau per vidury, tada išilgai ir juostelėmis.
2. Į dubenį pilkite KIKKOMAN sojų padažo, ryžių acto, DANSUKKER šviesiojo acto,
KIKKOMAN padažo „Ponzu“, sezamų aliejaus, įtarkuokite česnako, sumaišykite. Sudėkite
agurkus, viską išmaišykite. Palaikykite, kol keps ančiukas.
PATARIMAI:
1. Ančiuką pamarinuoti galite apie 2–3 val. arba per naktį.
2. Vietoj ridiko galite rinktis morką.
3. Jei norisi skystesnio padažo, jį galite skiesti su apelsinų sultimis.
Skanaus.