Nuo šiol nereikės ieškoti mėgstamo kinų restorano, nes jį galite turėti savo namuose, išsivirę nepamirštamo skonio sriubos. Pagal Alfo receptą saldžiarūgštę kinišką sriubą pasigaminsite greitai ir lengvai.
Video receptą žiūrėkite čia.
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
2–3 asm.
Gaminimo laikas: apie 30 min.
Saldžiarūgštei kiniškai sriubai pagaminti reikia:
1 mėlynojo svogūno
30 g poro
3–4 česnako skiltelių
1 nedidelės raudonos aitriosios paprikos
2–3 svogūno laiškų
1 morkos
4–5 šaukštų OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejaus
1 šaukšto aitriųjų paprikų pastos
20 g imbiero
250 g LAPINO PUOTA šviežios triušienos mėsos (troškinti, kepti)
2 šaukštų KIKKOMAN sojų padažo
1 šaukštelio DANSUKKER cukraus „Farinas“
½ l TICHĖ negazuoto mineralinio vandens
70 g pekininio kopūsto
1 saujos šitakių
2–3 šaukštų JADE BRIDGE ryžių acto
1 šaukšto JADE BRIDGE sezamų aliejaus
1 kiaušinio
1 saujos petražolių lapelių
1. Mėlynąjį svogūną supjaustykite smulkiais laiveliais, porą – smulkiais kubeliais. Česnaką,
aitriąją papriką ir svogūnų laiškus susmulkinkite.
2. Morką pjaustykite šiaudeliais naudodami ZYLE daržovių pjaustyklę.
3. ZYLE ketaus puode įkaitinkite OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejų. Sudėkite smulkintus porus, aitriąją papriką, aitriųjų paprikų pastą ir pakepinkite apie 2–3 min.
4. Dėkite smulkiai tarkuotą imbierą ir česnaką. Gerai išmaišykite ir pakepkite 1 min.
5. Sudėkite LAPINO PUOTA šviežią triušienos mėsą (troškinti, kepti), pagardinkite KIKKOMAN sojų padažu, DANSUKKER cukrumi „Farinas“ ir supilkite TICHĖ negazuotą mineralinį vandenį. Virkite apie 10–12 min.
6. Pekininį kopūstą supjaustykite šiaudeliais.
7. Į sriubą sudėkite šitakius ir morkas. Virkite dar 3–4 min.
8. Sudėkite smulkintą kopūstą ir mėlynąjį svogūną. Viską pagardinkite JADE BRIDGE ryžiu actu ir sezamų aliejumi.
9. Į sriubą įmuškite kiaušinį ir patraukę nuo kaitros gerai išmaišykite.
10. Į lėkštę pilkite sriubą ir papuoškite petražolių lapeliais bei smulkintais svogūnų laiškais.
Skanaus.